Az anyósülésről vezette a kamiont, és még le is videózta

Az eset Szaúd-Arábiában történt, az unortodox sofőr indiai volt, és egy teherautót vezetett.

Száguldó kamiont kapcsoltak le a rendőrök, miután meglátták: a sofőr az anyósülésről kormányoz. Egy autópályán, óránként száz kilométerrel. Kinyújtott baljával alig érintette a kormánykereket. De ha ez még nem volna elég, az indiai férfi még videózott is menet közben, a saját vagányságát kívánta megörökíteni.

 

Most őrizetbe vették, és valószínűleg kitoloncolják azért, amit csinált.

Miközben a nők nem vezethetnek az országban, az utakon horrorfilmeket idéző jelenetek zajlanak estéről estére. Kamionosok Rijádon belül több tonna súllyal a hátuk mögött piroson hajtanak át, versenyeznek, és minden elképzelhető módon szabálytalankodnak. A közlekedési járőr meg kevés – írja egy blogger, Fahad.

Mindezt egyébként a statisztikák is alátámasztják: naponta 17-en halnak meg átlagosan az utakon Szaúd-Arábiában, hiába pásztázzák az utakat kamerák gyorshajtókra és piroson átszáguldókra vadászva. A hatóságok a szigorúbb büntetőtételektől várnak megoldást, és attól, hogy 2018-ra a királyság összes útjára kiterjesztik a kamerás megfigyelő rendszert.

A szabálysértő sofőrök közben a vallási tekintélyektől számítanak segítségre. Azt szeretnék, ha azok kimondanák, hogy helytelen a megbüntetésük, mert a bírság megfosztja őket a megtakarításaiktól. Eddig nem találtak senkit, aki ezt megtette volna nekik.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez