Kóbor teve ölt meg egy családot Szaúd-Arábiában

Tízen ültek a terepjáróban, amikor egy tevével karamboloztak az autópályán. Öten közülük a helyszínen meghaltak.

Egy édesanya és négy gyermeke szenvedett halálos sérüléseket, amikor az elbitangolt állat nekiszáguldott a kocsinak. Az áldozatok egyike egy kisbaba. A többi családtagot kórházba kellett vinni. Köztük van egy másik csecsemő is az édesanyjával.

A Vörös Félhold négy mentőcsapatot küldött a helyszínre, és két mentőt az egészségügyi minisztérium is útnak indított.

Tavaly szaúdi jogi szakértők már sürgették, hogy a törvény büntesse azokat a tevetulajdonosokat, akiknek az állatai közúti baleseteket okoznak. Nem a szerdai volt ugyanis az első ilyen eset a sivatagi királyságban. Júliusban egy fiatal férfi halt meg, barátja pedig komolyan megsérült egy hasonló balesetben: igaz, az nem autópályán történt fényes nappal, hanem egy kivilágítatlan úton éjszaka. A sérült férfi viszont még mindig kórházban van. Ugyanazon az úton egy 20 éves lányt is megölt egy kóbor teve.

A helyiek azt kérték, hogy húzzanak védőkerítést az utak mellé. De azt is megoldásnak tartanák, ha fényvisszaverő csíkokat szerelnének a tevetulajdonosok az állatok hátára, hogy már messziről észre lehessen venni őket. Annál is inkább, mert valami oknál fogva a tevék éjszaka szeretnek kóborolni.

 

 

I

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez