Krokodilokkal őriztetnék az elítélteket Indonéziában

Az indonéz kábítószer-ellenes hivatal javasolta, hogy építsenek olyan börtönszigetet, ahol veszélyes krokodilok őrzik a drogok miatt leültetett elítélteket.

A javaslatot a hivatal elnöke, Budi Waseso tette, aki azt tervezi: végiglátogatja a szigetcsoportot, ahol a feladatra alkalmas krokodilokat kiválasztják. Ezek a hüllők később a börtönben teljesítenek majd szolgálatot.

„Megkeresem a legvadabb krokodilokat. Annyi krokodilt használunk majd, amennyit csak tudunk” – mondta egy hírportálnak.

Waseso szerint azért éri meg krokodilokat használni az elítéltek őrzésére, mert őket nem lehet lefizetni, mint az emberi börtönőröket. A kábítószer-kereskedők ugyanis korábban sok esetben így szöktek meg. A terv még korai szakaszában van, és nincs hozzá alkalmas hely sem, de hogy mikor nyílik meg az új börtön, azt már eldöntötték.

Indonézia azon országok egyike, ahol  legszigorúbb kábítószer-ellenes törvények a világon, beleértve a halálbüntetést, ami nemzetközi felháborodást vált ki, amikor külföldieket végeznek ki. Mindezek ellenére az indonéz börtönrendszer korrupt, és a drog oda is beszivárgott. Sok börtönőrt tartoztattak le kábítószer birtoklásért, vagy kereskedelemért. Az ügynökség jelenleg tárgyalásokat folytat az Igazságügyi Minisztériummal a tervről.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez