Heti egy szex elég a boldogsághoz

Minél többet szexelünk, annál boldogabbak leszünk. Ezt az állítást cáfolják kanadai tudósok.

A heti ideális szex-mennyiség a boldogsághoz: egy – állapította meg Amy Muise munkatársaival a Toronto Mississauga Egyetemen. Az ennél ritkább, vagy gyakoribb közösülésnek gyakorlatilag semmi köze férfi és nő boldog együttéléséhez.

Fontos ezt kihangsúlyozni. Ugyanis az adatokat csak heteroszexuális pároktól gyűjtötték. Sem a melegekt, sem az egyedülállókat nem vonták be a vizsgálatba, és a párok anyagi hátterét és korát sem vették figyelembe – írj a brit Guardian.

Éppen ezért kétségesnek tartja a „heti egy szex” szabály felállítását a Carnegie Mellon Egyetem professzora, George Loewenstein. Ő például az idén arra kérte kísérleti alanyait, duplázzák meg szokásos szex-adagjukat. Bár az átlag 40 százalékkal többször bújt ágyba, boldogabbak nem lettek. Sőt, fáradtságra és az együttlétek minőségének romlására panaszkodtak. Loewenstein szerint ez semmi mást nem bizonyít, mint hogy a mennyiség és a minőség nem feltétlenül jár kéz a kézben egymással.

A brit tudós arra is rámutatott, hogy alanyai valójában egyáltalán nem voltak függetlenek. Hiszen hogy lehet úgy felszabadultan szerelmeskedni, ha egy idegen arra kér, csináljuk többször, és még statisztikát is vezessünk róla. Végül arra a megállapításra jutott, hogy a mindenféle külső nyomástól mentes szex – függetlenül a mennyiségtől – boldogíthat bennünket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez