Etessen sasokat Malawi gyöngyszeménél!

A Malawi-tó egyik legszebb strandja a nemzeti park Cape McClear nevezetű falucskájában található. Az árak éjszakánként 1500-tól egészen 100 ezer forintig terjednek, kinek-kinek a pénztárcája vastagsága szerint!

A blantyre-i HTCC központtól 4 órányi autóútra van ez a gyöngyszem, ahol szépen kiépültek a szállások a turisták minden csoportjának. Lehet találni hátizsákos “0 csillagos” helytől egészen a luxus kategóriába illő csúcsellátást biztosító üdülőig mindent – írja a Világszám.hu. 

A parttal szemben a Thumbi West sziget mindössze egy kilométernyire van, aki jó úszó, annak ez a távolság nem jelent akadályt. Nem csak átúszni lehet a szigetre, hanem kajakot vagy csónakot is lehet bérelni, mellyel meg is lehet kerülni az egész szigetet, több pontján is ki lehet kötni, és senkitől sem zavartatva fürdőzni. A helyiektől kis halakat is lehet vásárolni, melyekkel a szigeten lévő fák koronájában fészkelő halászsasokat lehet etetni, akik a vízbe dobott halakra egy kis körözés után le is csapnak.

Egy kicsit távolabb van a Mumbo sziget, melyen úgy alakítottak ki bungallókat, hogy mindenkinek megvan a saját teljesen elszigetelt privát strandja. Igazi nászutas álomüdülést biztosít! Természetesen közvetlenül a part mellett finom, friss halat ehetünk minden nap.

(Szeremley Csaba)

(Fotó:worldtopbeaches.com)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez