Kődobáló babát a gyereknek?

Összesen 4 ezer babát koboztak el a haifai vámosok Izraelben. A korántsem közönséges játékok a palesztin területekre tartottak.

A kitömött babákat palesztin színekbe öltöztették: pirosba, zöldbe, feketébe, fehérbe, és a fejükre egy palesztin kendőt, kefijét csavartak, úgy, hogy csak a szemük látszik. A kendő végén Jeruzsálem, konkrétan az al-Aksza mecset képe, és az üzenet: Jeruzsálem a miénk. És Jeruzsálem, jövünk. Felemelt kezükben pedig szürke kődarab.

A babák egy olyan konténerből kerültek elő, melyre azt írták, hogy ruhát, szőnyegeket és műanyag árut tartalmaz – írja az izraeli Maariv. Feltételezések szerint a rakomány az Egyesült Arab Emírségekből indult útjára, és Ciszjordániába, a Palesztin Hatóság területére tartott.

Tzipi Hotovely helyettes külügyminiszter szerint világos céllal: hogy “megmérgezze az ártatlan gyerekek elméjét. A palesztinok továbbra is Izrael ellen uszítják a fiatalokat, bármit felhasználnak arra, hogy erőszakra és gyűlöletre tanítsák őket. Most például babákat” – mondta a likudos kormánytag.  Aki szerint a nemzetközi közösségnek meg kell értenie, hogy nem folytathatnak nyílt párbeszédet addig, amíg nem változik meg drasztikusan a palesztin oktatási rendszer, amely ma csak a félelem és a gyűlölet magvait veti el a gyerekekben.

A babákat lefoglalták: addig Haifában maradnak, amíg ki nem vizsgálják, honnét indult útjára a csempészárunak minősített szállítmány.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez