Mesterlövész – három golyó végzett öt terroristával Irakban

A brit SAS kommandós alakulat mesterlövészének csupán három töltény kellett ahhoz, hogy öt terroristát a túlvilágra küldjön. A Daily Express brit lap információi szerint a terroristák közül legalább ketten robbanómellényt hordtak.

A mesterlövész Moszultól körülbelül 10 kilométerre lőtte le őket, ahol a terroristák egy bombagyárat üzemeltettek. A brit lap helyi forrásokra hivatkozva megjegyezte, hogy a fegyveresek vélhetően egy nagyszabású merénylethez készülődtek, amit a brit mesterlövésznek sikerült végképp meghiúsítania.

Na de mégis, hogyan sikerült három golyóval lelőni az öt terroristát?

Katonai források elmondták, hogy a mesterlövész az első áldozatát mellkasoson lőtte, így a golyó a robbanómellényen is áthatolt, és felrobbantotta azt. A detonációban a terrorista mellett álló két őr is életét vesztette. A másik két emberrel ezután szintén pillanatok alatt végzett a mesterlövész: az egyiket agyonlőtte menekülés közben, mig a másikat szintén eltalálta, így a rajta lévő robbanómellény is felrobbant.

A britek egyébként jelezték, hogy nem véletlenül küldtek kommandósokat az objektumhoz. Helyi titkosszolgálati jelentések és a légi felderítés adatai szerint az épületben robbanóanyagokat gyártottak. A mostani sikeres akcióval nemcsak a terroristákkal sikerült végezni, de a gyárat is hatástalanították.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez