Ki nem találnád, miért csonkított meg egy nőt az ISIS “női Gestapója”

A sátorszerű burka alá rejtve szoptatta a kisbabáját. Miután megcsonkították, meg is ölték.

Kegyetlenebbek, mint a férfiak. Ezt tartják az Iszlám Állam különleges női osztagáról, az Al-Khansa brigádról. A nagyrészt nyugati nők már számos rémtettel bizonyítottak. Nemrégiben egy fiatal anyát öltek meg azért, mert nyilvános helyen szoptatta a kisfiát. A mellét és a gyermeket a burkájával takarta el. Az Al-Khansa azonban kiszúrta, hogy mit csinál, és biráskodott fölötte.

Az eset nem ma történt, de most számolt be róla a londoni Sunday Times-nak egy Aisha nevű nő, aki korábban maga is Rakka lakója volt. A város az Iszlám Állam szíriai központja. Aisha ma már Törökország déli részén él, de iszonyattal gondol vissza arra, amit látott.

“A rendőrnő elvette a kisbabát, egy másik nőnek adta át, aztán megölte az anyát.” Az ISIS propagandaoldalai pedig arról is beszámoltak, hogy a nőt megcsonkították, mielőtt meggyilkolták.

Az Al-Khansa különleges brigádnak az a feladata, hogy az Iszlám Állam szigorú és szélsőséges vallásfelfogása alapján hozott rendeleteket betartassa a nőkkel.

Tagjai árgus szemekkel figyelnek mindenre, és azonnal megbüntetik, például megkorbácsolják azokat, akik kilógnak a sorból. Mindazonáltal ők azok is, akik arra kényszerítenek fiatal lányokat, hogy legyenek szexrabszolgák.

A brit titkosszolgálatok szerint a szigtországból körülbelül 60 nő csatlakozott a “női Gestapóhoz” Rakkában, ahol a félelem az úr, és mindennaposak a kínzások, a keresztre feszítések vagy a megkövezések. A nőknek tilos az utcára lépniük, vagy pláne utazniuk férfi rokon kísérete nélkül. Már ha nem az ISIS tagjai maguk is.

Szinte mindenért kegyetlen büntetés jár: a szigorú öltözködési kódex megszegéséért is, ami a pubertás után minden lánytól azt követeli, hogy két réteg ruhát húzzon magára, nehogy véletlenül is láthatóak legyenek a körvonalai. A kezet fekete kesztyűbe kell rejtni, és három rétegű kell, hogy legyen a fátyol, hogy a legerősebb napsütésben se pillanthassa meg senki idegen az arcot. Ha valaki megszegi a törvényt, élve homokba temetik – állítja egy szíriai tanárnő, akinek sikerült elmenekülnie, és a brit 4-es csatornának mesélt.

Azt mondta: nincs szabadságuk. “Nem mehetünk ki az erkélyre, hogy körülnézzünk, nem bámulhatunk ki az ablakon. Letartóztatják azt a nőt, aki parfümöt visel, vagy hangosabban beszél. Egy nő nem hallathatja a hangját.”

A tanárnő is találkozott persze a mnekülése előtt az Al-Khansa brigáddal.

“Azt mondták, hogy látni a szememet a fátyol alatt. Megvesszőztek. Néhányan közülük büntetésként beleharapnak a nőkbe. Náluk választhatsz: ütés, vagy harapás.”

De, mint korábban már beszámoltunk róla, a középkorból kínzóeszközként ismert melltépőt is bevetik. 

A brigád brit tagjai között ott van a 20 éves, skóciai Aqsa Mahmood is, aki tavaly hagyta el a családját, hogy Szíriába menjen. Róla, és egy terroristának állt fiatal angol medikáról tavaly ITT írtunk. Havonta valamivel több, mint 40 ezer forintnyi fizetést kapnak, ami a Sunday Times szerint ott valóságos vagyonnak számít.

Júliusban a brigád halálra vert egy 17 éves lányt – azért, mert ruhákat nézegetett egy boltban.

Egyiptomi lapok szerint egy Oroszországból érkezett brigádtag támadta meg Moszulban, az ISIS iraki fellegvárában a tinilányt, amikor az felemelte a fátylát, hogy jobban lássa a kiszemelt ruhát. Az Al Ahram újságírójának szemtanúk azt is elmondták, hogy a lánynak még egy bűne volt: nem alkalmazkodott az Iszlám Állam által előírt bizarr színkódhoz. Ami előírja, hogy a férjezett nők csak feketében, a hajadonok fehérben, az elváltak kékben, az özvegyek pedig zöldben járhatnak.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez