A piac bejáratánál robbantotta fel magát két nő

Szerencsére az öngyilkos merénylők csak a saját életüket tudták kioltani.

A merényletkísérletet a Kamerun legészakibb régiójában található Bodo településen próbálta végrehajtani két nő, akiknek a testére egy-egy robbanómellény volt erősítve. Mindketten a helyi piacra próbáltak bejutni, hogy aztán a tömegben robbantsák fel magukat, hogy minél több ártatlan ember életét kioltsák. Az akciójuk azonban kudarca fulladt, miután polgárőröknek sikerült őket kiszúrniuk a tömegből. A két nő ennek ellenére működésbe hozta a robbanómellényét. Szerencsére azonban rajtuk kívül senki sem esett áldozatául a robbanásoknak – mondta a körzet megbízott vezetője, Abgassi Adoum.

Pár napja Tolkomari településen történt hasonló merénylet, akkor két ember megsérült, a merénylőn kívül azonban más nem halt meg.

Kamerun aktív szerepet játszik a térségben működő terrorszervezetek felszámolásában, különösen a Boko Haram végleges megsemmisítésére törekszik, amely többször is végrehajtott már véres merényleteket az ország területén. Kamerun jelenleg 8700 katonával vesz részt a terroristák elleni háborúban, az USA pedig fegyverekkel és pénzzel támogatja erőfeszítéseiket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez