Szex is lesz a BBC Háború és békéjében

Bár a számítógépén és DVD-n is megvan, mégis mindig végignézi, ha bármelyik tévé adja a BBC húszéves sorozatát, a Büszkeség és balítéletet? A Jane Austen-klasszikus legnépszerűbb filmváltozatának írója, Andrew Davies ezúttal az orosz irodalom nagyágyújával próbálkozik.

A Downton Abbey lezárulásával sem maradunk sokáig új brit sorozat nélkül. Január 3-án indul ugyanis a BBC legújabb alkotása, a Háború és béke.

Emlékeznek még a Büszkeség és balítélet legerotikusabb jelenetére, amikor Mr. Darcy vizesen sétál a kastélya felé? Ennél jóval bátrabb volt Lev Tolsztoj regényének forgatókönyvénél Norman Davies, szexjelenet is lesz a hatrészes sorozatban.

Az eredeti regényben ugyan csak pletykálnak róla, a britek egyértelműen láttatni fogják Anatalij Kuragin (ő próbálja meg elcsavarni a főhősnő, Natasa Rosztova fejét) és testvére, Jelena vérfertőző viszonyát. Az Independent irodalmárokat kérdezett erről.

Andrew Kaufman Tolsztoj-szakértő szerint a szexjelenet csupán korunk divatja miatt kerülhetett a filmbe. A Háború és békét nyolcszor végigolvasó Simon Schama történész ugyan elismeri Kuraginék bonyolult kapcsolatát, az ágyjelenetet mégsem tartja helyénvalónak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez