Mire kerestek rá a legtöbben tavaly Japánban?

Japánban is igen mozgalmas év volt 2015. Az egyik módja annak, hogy lássuk, mi is foglalkoztatta a lakosságot, ha megvizsgáljuk az internetes kereséseket.

Egy japán online híroldal összeállított egy listát a legnépszerűbb internetes keresésekből a Google-ban. Nézzük, mire voltak kíváncsiak a legtöbben 2015-ben, Japánban.

1. ISIS

Az ISIS kifejezés a japán keresési listák élére került. Ez nem véletlen, talán a világ kereséséi listáján is az élen van ez a négy betű. Gondoljunk csak a japán túszdrámákra a Közel-Keleten, a párizsi támadásokra. Nem is csoda hát, hogy az emberek az interneten próbáltak többet megtudni a terrorszervezetről. Egy kis optimista felhanggal Japánban most remélik, hogy 2016-ben kevesebben keresnek majd erre a rövidítésre.

2. Tájfun

A második legnépszerűbb keresés a tájfun lett, hiszen 2015-ben több pusztító szélvihar is végigsöpört az országon. Japánban egyébként azért is népszerűek a tájfunok, mert rendszerint valamilyen tulajdonságuk alapján el is nevezik őket, a nevek kiválasztása pedig sok ember fantáziáját megmozgatja.

Japán keresési listáján a továbbiakban a rögbi szerepel, mint igen népszerű sport, illetve több japán személyiség is, például Kenji Goto, akinek a nevére nem csak Japánban, de a világon is nagyon sokan kattintottak rá. Ő az az újságíró, aki elment Szíriába, remélve, hogy meg tudja menteni a japán túszt, Haruna Yukawat, de végül az ISIS elfogta és kivégezte.

A listán szerepelnek még sztárok is, mint a tavaly rákban elhunyt híres színésznő, Naomi Kavasima, vagy Akira Hokuto, aki japán egyik legnépszerűbb női prankrátora. Tavaly mellrákot diagnosztizáltak nála, ami elég nagy hírnek számított. Hokutót azóta megműtötték és felépült.

A lista élén szerepelnek még olyan szavak is, mint a Windows 10, illetve az iPhone 6S, ami annak ellenére, hogy Japán a technológia fellegvára, még a szigetországban is igen népszerű készüléknek számít.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez