Kiirtaná a homoszexuálisokat egy politikus

Szerinte a melegek egyenesen az ördög leszármazottjai, rosszabbak, mint a kutyák és a disznók.

A brutális kijelentést Ken Msonda malawi ellenzéki politikus tette, miután az igazságügyi miniszter ideiglenesen felfüggesztette a melegellenes törvényeket az országban, fellvizsgálatra. Az ellenzéki Néppárt szóvivője most magyarázatott vár Samuel Tembenu minisztertől, a kormánytól pedig azt kéri, hogy tisztázza álláspontját a homoszexuálisok ügyében.

Msonda szerint a homoszexuálisok közveszélyes bűnözök, akik komoly veszélyt jelentenek a társadalomra. Letartóztatásukat pedig fölöslegesnek tartja, mivel óvadék fejében úgyis szabadlábra kerülnek. „Ezért a leghatékonyabb megoldás erre a gondra, ha megöljük őket” – jelentette ki Msonda, aki nem az első olyan afrikai politikus, aki halálbüntetéssel sújtaná a melegeket.

Msonda_ken_maravipost
Ken Msonda

Nigéria muszlimok lakta északi részén például kivégzés fenyegeti őket. Ugandában is hasonló törvényeket próbáltak bevezetni, de komoly nemzetközi nyomásra a halálbüntetést végül elvetették, a homoszexuálisok bebörtönzése azonban ma is mindnnapos. Afrikában egyébként rendkívül sok a homofób, amit a politikusok gyakran ki is használnak a választások idején, hogy minél több támogatót és szavazót szerezzenek maguknak. Nemrég Zimbabwe 90 éves elnöke, Robert Mugabe is a melegek kiirtásával kampányolt.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez