Repülőgép felrobbantásával fenyegetőzött egy nő

Nem akarták felengedni a repülőgép fedélzetére azt a csomagot, amit kézipoggyászként szeretett volna vinni, bár ahhoz túl méretes volt. A nő úgy gondolta, fenyegetőzik egyet. Nem volt jó ötlet…

Szaúd-Arábiában a jazani reptér biztonsági emberei tessékelték le egy gép fedélzetéről az egyiptomi utast. Azzal fenyegetőzött ugyanis, hogy a levegőbe röpíti a gépet. Márpedig az ilyesmit mostanában, különösen arrafelé, nem veszik tréfának.

A dolog úgy kezdődött, hogy szóltak a nőnek: nem viheti fel túlméretezett poggyászát a fedélzetre, át kell adnia azt a személyzetnek. Ő azonban nem volt hajlandó erre, és vitatkozni kezdett a légiutaskísérővel. Aki viszont hajthatatlan maradt, mire a nő száját elhagyta az ominózus mondat. Miszerint felrobbantja a gépet, ha a poggyász nem maradhat vele.

A pilóta hívta a reptéri rendőrséget, a gépet a légikikötő elkülönített részére irányították – számol be a történtekről a Gulf News. Átvizsgálták a repülőt, a nőt és a csomagot is, de semmi gyanúsat nem találtak. Az utast mindazonáltal eltávolították a fedélzetről, a gép nélküle szállt fel. Hogy vele mi lesz, arról még nem tudni.

A mindenre azonnal reagáló szaúdi netezők véleményéről viszont igen. Egyesek szerint jól meg kellene büntetni a nőt a nevetséges jelenetért, amivel késleltette a járat indulását, pazarolta a többi utas idejét. Mások kíméletesebbek volnának: szerintük az asszonyt a kétségbeesés kergethette ebbe a helyzetbe, biztosan azt hitte szegény, hogy a csomagja a reptéren marad, örökre búcsút inthet neki. Ergo nem kéne megbüntetni.

Most a szaúdi hatóságokon a sor.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez