Egy kapcsolóval állíthatjuk nemzőképességünket?

Eléggé úgy tűnik, hogy valóban ilyen egyszerű lesz a jövőben a fogamzásgátlás a férfiak számára. Egy rövid és fájdalommentes beavatkozás után egy kapcsolóval állíthatjuk, hogy éppen szeretnénk nemzőképesek lenni vagy nem.

Az ötlet, sőt még a megvalósítás is egy német asztalostól származik, aki az elmúlt húsz évet azzal töltötte, hogy kidolgozta és egyfolytában fejlesztgette elképzelését. Clemens Bimek el is készítette a prototípust, amely most épp a klinikai vizsgálat fázisban van.

Az eljárás egy félórás műtéttel kezdődik, mely során beültetik az implantátumokhoz is rendszeresen használt anyagból készült eszközt. A herére erősített kapcsoló segítségével pedig lezárhatjuk a sperma útját a vas deferensen keresztül. Így aztán, ha nyitott pozícióban van, a sperma szabadon áramolhat, ha viszont lezárjuk, akkor nem jut ki a péniszen keresztül.

Ha a tesztelés során mindent rendben találnak és biztonságosnak minősítik az eszköz behelyezését, akkor hamar bekerülhet a legnépszerűbb fogamzásgátlók közé. Bimek szerint az ismert módszerek közül pedig egyértelműen az ő terméke a legjobb választás.

Az Egyesült Államokban népszerű beavatkozásnál, a vazektómiánál azért tartja jobbnak, mert ellenben az előbbi véglegességével szemben, itt bármikor szabadon dönthetünk arról, hogy nemzőképesek akarunk-e lenni. Az óvszereknél és a fogamzásgátló tablettáknál pedig azért érdemesebb Bimek eszközét használni, mert elég valószínűtlen, hogy elfelejtenénk egy, a testünkön lévő kapcsoló használatát.

Persze van még időnk eldönteni, hogy egyetértünk-e Bimek érvelésével, hiszen először ki kell kísérletezni, hogy nem okoz-e egészségügyi károsodást a felhelyezése és használata.

Fotó: YouTube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez