Egy elfelejtett amerikai Iránban

Csalódott és felháborodott az “Iránban felejtett” volt FBI-ügynök családja. Azt hitték, a hétvégi fogolycsere után újra látják a 9 éve bezárt férfit.

Robert Levinson közel egy évtizede tűnt el Kish szigetén rejtélyes körülmények között. Állítólag egy cigarettacsempészettel kapcsolatos ügyön dolgozott. Családja kifejtette, együtt örülnek a visszatérő foglyok családjaival, de természetes, hogy csalódottak és mély fájdalommal tölti el őket a hír, hogy nem láthatják viszont Levinsont.

A foglyok közül négyen túszcsere következtében szabadultak ki, az ötödik személy egy külön eljárás után térhetett haza az Egyesült Államokba. Cserébe Washington négy iráni túszt részesített kegyelemben, további 14 iráni személy ellen pedig visszavonta az elfogatóparancsot. Levinson családja árulást emleget. Nehezményezik, hogy nem kaptak semmilyen figyelmeztetést a túszcserét megelőzően. Szerintük az amerikai kormány gyorsan megpróbálta lerendezni a cserét, minden a diplomáciai felszínesség szintjén mozgott, senki nem vállalt extra rizikót.

A férfi felesége ennyit mondott az egész procedúráról: “A fogolycserével masnit kötöttek az Iránnak küldött ajándékra. Közben folyamatosan a visszatért túszok találkozását mutatják a televízióban. De az amerikai történelem során legtovább fogva tartott túszt hátrahagyták. Már megint. “

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez