Semmi sem lehetetlen, Ghána saját készítésű kocsival törne be a nemzetközi piacra

Ez egy fiatal ghánai vállalkozónak, Kwadwo Safo Jr-nak köszönhető, aki egyben a Kantanka Group vezérigazgatója is.

Hatalmas fába vágta fejszéjét a fiatal ghánai vállalkozó, aki tisztában van azzal, hogy sok előítélettel és számos nehézséggel kell majd megküzdenie, hogy a potenciális vásárlók bizalmát elnyerje.

Kwadwo Safo Jr szerint a legnagyobb kihívás mindképpen az lesz, hogy  emberek elhiggyék: az autó működik, biztonságos és nem esik szét. „Sokan azt hiszik, hogy a terepjáró, amit készítettünk, nem strapabíró” – mondta a fiatal vezérigazgató, aki azt is hozzáfűzte, hogy a legtöbben úgy vélik: a gépkocsi kerekei az első próbaúton tönkremennek majd, vagy az ajtókat nem lehet normálisan becsukni.

5ssss

„A gépkocsi tervezésénél és összeállításánál figyelembe vettük a helyi terepviszonyokat és igényeket” – tette hozzá Kwadwo Safo Jr, aki az első összeszerelt példányt a ghánai rendőrségnek nyújtotta át tesztelésre. „Tisztában vagyunk azzal, hogy a ghánai utak rossz minőségűek, ezért egy olyan autót készítettünk, amely képes legyőzni ezeket az akadályokat”.

maxresdefault-1

A cég székhelye és egyben összeszerelő üzeme a ghánai fővárosában, Accrában található. Kwadwo elmondása szerint az üzem 100 autót lenne képes havonta legyártani, illetve összeszerelni. A költségek azonban jelentősek, ami a kocsi árán is meglátszik. Az alapmodell ugyanis 20 ezer dollárba kerül. A többi modell, a felszereltségtől függően természetesen drágább lesz majd. Ezért nem mindegy, hogy az első próbaút hogyan sikerül. Ghánában ugyanis több autógyártó cég is jelen van, köztük a Toyota, melynek terepjárói közkedveltek szerte Afrikában, megbízhatósága, strapabírósága és nem utolsósorban multifunkcionalitása miatt. A verseny és a tét tehát hatalmas. Mindenesetre a ghánaiak büszkék lehetnek arra, hogy van egy saját autómárkájuk, ami esetleg megszorongathatja majd a konkurenciát.

„Nem adjuk fel, ha már ilyen messzire eljutottunk, akkor minden lehetséges és elérhető számunkra” – mondta végezetül a fiatallal üzletember, akinek nagy álma, hogy egy nap az egész világon jelen legyen Ghána első autója.

2015-12-15-11-44-48-kantanka1.png

kantankaO2maxresdefault

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez