Újabb nő állítja magáról, hogy Szaddám Huszein lánya – de ő DNS-tesztet is mutat

A most 34 éves nő Németországban él – a jordániai arab nyelvű napilap, az al-Ghad csak Nanaként ír róla.

Ki tudja, miért jó ma valakinek, ha azt bizonygatja, hogy a néhai iraki diktátor gyermeke. De valamiért biztosan jó, mert az elmúlt években többen is állították, hogy Szaddám Huszein az édesapjuk. A legutóbbi eset a múlt héten merült fel, és kicsit más, mint a korábbiak voltak.

Szóval a múlt héten egy Németországban élő iraki nő hozott nyilvánosságra dokumentumokat, amelyek szerinte bizonyítják, hogy ő a biológiai lánya Szaddámnak. Nana papírjaiban az áll, hogy 1984-ben született, Tikritben – a Bagdadtól 130 kilométerre északnyugatra fekvő város egyébként Szaddám szülővárosa is. Édesanyja Salma Asaad Saeed, édesapja pedig “Saddam Huseein Al Majeed”. A születési anyakönyvi kivonatban az apa foglalkozása nem szerepel. A másik dokumentum egy DNS-teszt eredménye: ez Nanát valóban kapcsolja a néhai diktátorhoz. A papírt egy német szövetségi bíróság és amerikai hatóságok hitelesítették, és iraki követségi pecsét is van rajtuk, tavaly decemberből.

Amikor Szaddám Huszein hatalmát 2003-ban megdöntötték, majd 2006-ban ki is végezték az egykori iraki elnököt, a rokonai sokáig a címlapokon szerepeltek. Rengeteg pletyka is jelent meg róluk. Szaddámnak öt ismert gyermeke volt, kettőt közülük, Udajjt és Kuszajjt meggyilkolták az amerikai intervenció idején, 2003-ban. Három lánya él még ma is, Rana és Ragad Jordániában, a legfiatalabb, Hala pedig Irakban. Bár most már nem is biztos, hogy ő a legfiatalabb. Ha hivatalosan is bebizonyosodik, amit Nana állít a dokumentumaival, akkor ő a néhai iraki elnök legkisebb lánya.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez