Ultimátumot kaptak a szállodák Szenegálban

A szenegáli kormány jelezte, hogy az országban működő összes szállodának fejlesztenie és szigorítania kell a biztonsági intézkedéseiken, mert különben bevonjak működési engedélyüket, ami egyet jelent a bezárással.

A mali és a Burkina Faso-i terrortámadások után döntött úgy a szenegáli kormány, hogy fokozott biztonsági intézkedések bevezetését rendeli el szállodákban, hogy megelőzzék a hasonló terrortámadások kivitelezését. Az intézkedések végrehajtását, illetve ezeknek a „technikai” megvalósítását azonban a szállodákra hagytak, amelyeknek most néhány napjuk marad arra, hogy az előírásokat teljesítsék. A kormány ugyanis szakértőket és ellenőröket küld a szállodákba, hogy megvizsgálják a végrehajtott biztonsági fejlesztéseket. Azok a szállodák, amelyek nem mennek át a vizsgán, azonnali hatállyal bezártatják és komoly pénzbírsággal fogják sújtani – közölte a szenegáli kormány.

A környező országokban történt terrortámadások miatt, Szenegálban is fokozott biztonsági intézkedések kerültek bevezetésre. A rendőrség és a hadsereg több helyen ellenőrzőpontokat állított fel, a forgalmas helyeken, illetve a turisták által látogatott helyszíneknél pedig megerősítették jelenlétüket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez