Sírószoba, lányoknak

Japánban azt tervezik, hogy olyan hotelszobákat nyitnak, ahol a nők kisírhatják magukból a stresszt. A tesztüzem Tokió Sindzsuku kerületében lesz. Illatos papírzsepi, smink és kifejezetten nekik készült filmek is várják a nőket.

„Ezek a hotelszobák kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy legyen egy hely, ahova a nők elvonulhatnak leküzdeni az érzelmi problémákat és kisírni magukból a stresszt” – mondja a Micui Garden Jocoja Hotel szóvivője. A szobaár 22 ezer forintnyi jen egy napra, de ezért már olyan zsebkendők is járnak, amelyek megakadályozzák a szemkörnyéki duzzanatokat, és vannak meleg szemmaszkok, sminkeltávolítók és válogatott könnyfakasztó filmek is. Egyelőre 12 film közül lehet majd választani, köztük van a Forest Gump is. Persze érzelmes mangák (képregények) is helyet kaptak, a cél az, hogy a lányok kicsit megnyugodjanak.

Ázsiában egyébként egyre több olyan üzlet, szolgáltatás indul, amely kifejezetten a nőket célozza meg. Gondoljunk például a csak nőknek készült vonatkocsikra, vagy a Tokióban található luxus női mosdókra. A sírószoba azonban csak egyike a szokatlan japán szállodai újdonságoknak. 

Léteznek például Love Hotelek, amelyeket kifejezetten olyan pároknak találtak ki, akik egy kis magányra vágynak. Ez a trend egyre népszerűbb Japánban. A Tokió központjában található Sibuja kerület kis utcáiban közel száz szerelmi szálló van. Az egész fővárosban a a kormány adatai szerint pedig összesen több mint 30 ezer, és csaknem másfél millió pár veszi őket igénybe nap mint nap. 

Aztán ott van az úgynevezett „ölelő kávézó”. Ez is nemrég nyílt Tokióban, a lényege pedig az, hogy a férfivendég  azért fizethet lányoknak, hogy egy ideig összebújjanak. Semmilyen szexuális tevékenység nem engedélyezett, de lehet vásárolni extrákat, mint például „egymásra bámulás egy percig”, vagy „a lány hajának simogatása három percig”. Ha egy férfinak jól esik, hogy szép lány alszik mellette, és még fizet is ezért, hát miért ne?

sleepcafe_3291751b

A kapszula szállodákról már sokat lehetett hallani: ezek egyszemélyes éjszakai szállások azoknak, akik munkájuk miatt nem tudnak mindig hazamenni, vagy épp csak egy gyors pihenésre van szükségük. A kapszulákat egyébként egymásra halmozzák, hogy minél több férjen el belőlük egy helyen.

capsulehotel_3291755b

A tokiói macskakávézókat azoknak találták ki, akik valamiért nem tarthatnak otthon háziállatot. Itt kávézás közben kicsit játszhatnak, szórakozhatnak néhány cuki cicussal. Az ötletből aztán sokféle állatsimogatós kávézó jött létre, mint a nyúlsimogató, bagolysimogató, vagy Dél-Koreában a kecskesimogató.

És persze ott vannak a szobalány-kávézók, ahol a vendégekkel csinos szobalányruhába öltözött lányok foglalkoznak, cukiskodnak. Japánban a kiszolgálás hihetetlenül fontos, mindenhol szinte mindenhatóként kezelik a vendéget. Éppen ezért már volt példa olyan kávézóra is, ahol kifejezetten bunkók a vendéggel.

JAPAN-LIFESTYLE-FASHION-SOCIETY-FASHION

(Fotó:GettyImages, AFP)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez