Íme Ázsia legfurcsább szállodái

Van, aki az öt csillagos, all inclusive kényelem híve, ám sokan vágynak arra, hogy extrém helyen térjenek nyugovóra – ha már egyszer utazgatnak. Megmutatjuk, Ázsiában merre találnak ilyet! 

Vietnam – Hang Nga Vendégház
A Dalat tartományban található “motelt” Örültek házának is becézik, nyilván arra célozva, hogy sem az alkotók, sem a vendégek nem teljesen épek -, de legalábbis szeretnének valami igazán sokkoló élményben részesülni. A Crazy House-ban ez sikerül is, úgy néz ki, mintha egy hatalmas fába vájtak volna üregszobákat, az élményt fokozza a pókhálók és madarak tömege. 10 szoba található benne, 1990-ben nyitották meg – népszerűsége pedig azóta is töretlen, mint a világ egyik legfurább helye.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel Everest View, Nepál
A 3880 méteres Hotel Everest nem ajánljuk tériszonyosoknak, jelenleg a legmagasabb hotel a planétán. Csodás a panoráma és a kilátás a Himalájára, ugyanakkor nem árt papírzsebkendőből feltankolni, ha mindenáron itt szeretnénk aludni – több vendég orrvérzéssel és fejfájással küszködik ezekben a magasságokban.

himalayas from hev

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Capsule Inn, Japán
Az osakai szálloda neve is önmagáért beszél: a szállóvendégek miniatűr, 2 méter x 1 méteres kapszulaszobákban szoronghatnak – szó szerint és képletesen is. A mini lakosztály adottságai ellenére – állítólag – kényelmes, mégha úgy is néz ki, mintha egy sci-fi mozi díszlete lenne. Az “inkubátorokban” nemhogy ágy, de még tévé is van, sőt riasztógombbal is felszerelték. A fürdőszoba viszont közös, a hotel ennek ellenére rendkívül népszerű az üzletemberek körében, és az osakai hotel után, a világ számos pontján húztak fel kapszulaszállókat.

JapanCapsuleHotel-654x4241

Imperial Boat House , Koh Samui , Thaiföld
Thaiföld egyik romantikusan szép részén található a hajóhotel. Ha jó, ha nem jó, az Imperial Boat House érdekessége a hajómotívum építészeti felhasználásában rejlik: a csónak alakú, óriási medence körül pihenhetünk a szépen gondozott kertben. Sőt egy lakosztály egy régi, egykor valóban használatos bárkában kapott helyet – ma nappali és fürdőszoba is van a “fedélzeten”.

boatkohsamui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flush Hotel , Dél-Korea
Valószínűleg listavezető lesz ez a szálloda, ami nem másra hajaz, mint egy monumentális budira. A neve –vízöblítéses wc – és a formája is felejthetetlen, ráadásul megnyugtató zöldövezetben trónolhatnak a retyólakók. A tulajdonos egyébként csillagászati összeget áldozott rá, hogy megépítesse, és nem titkolt üzenete a budiszállónak: a csatornázás az egész világon fontos! Itt jegyezzük meg, hogy egyetlen éjszaka 50 ezer dollárba kerül! -, ám a teljes összeget a tulaj nem nyúlja le. Nagy részét a szegényebb országoknak juttatja el, így legalább annyit tudhatunk, hogy a nehezen megkeresett pénz nem megy le a klotyón!

toilet-house-soul-accommodation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

First World Hotel, Malajzia
Ha a méret a lényeg, nem nagyon kell keresgélni, a malajziai találó elnevezésű First World Hotel igencsak monumentális lett – egyike a világ leghatalmasabb szállodáinak. 6118 szobája van, két épületből áll, az egyik 24, a másik 4 emeletes. Különlegessége nem csupán az enyhén szólva sokkoló színvilága, hanem a területén található vidámpark, kaszinó, golfpálya és egy 350 méter magas ugrótorony, ahonnan “űrugrást” hajthatnak végre a rettenthetetlen vendégek.

malajhotel

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez