Fiúknak tiltott övezet az új kávézó

Megnyílt Japánban az első olyan otaku kávézó, amit kizárólag nők használhatnak. Az oszakai helyre a fiúk nem tehetik be a lábukat.

Oszaka Nipponbashi területe a város szórakoztató negyede, és az otakukról ismeretes. Azokról, akik imádják az animéket, mangákat, videójátékokat, a cosplayt, és elég sok időt szentelnek szenvedélyüknek. Az otaku kifejezés arra is utal, hogy a rajongók gyakran hosszú időre szobájukba zárkóznak, és nem érintkeznek a külvilággal. Volt példa arra, hogy valaki 40 évig nem jött elő.

Itt nyílt meg az a kávézó, ami a nőknek kínál kikapcsolódást, mégpedig úgy, hogy férfiak nem is mehetnek be oda. Az Ataraxia Cafe december 26-án nyitotta meg kapuit.

dsc_0686

Mivel ismeretes, hogy a nők gyakran félénkek Japánban, és nem szívesen mutatják meg a külvilágnak, hogy szeretik a különös témájú képregényeket, a létesítményt úgy tervezték, hogy ott nem kell bűntudatot érezni a hobbi miatt. Biztosan nem néznek le senkit a férfiak, és nem gúnyolnak ki egy nőt sem azért, amit szeret. Az animekedvelő hölgyek kedvükre vásárolhatnak képregényt, magazint, megihatnak egy kávét, olvasgathatnak.

dsc_0682

A kínálatban desszertek is szerepelnek, valamint egy all-you-can-drink csomag is elérhető 1580 jenért (kb. 3 ezer forint), így akár egy egész napot is ell lehet tölteni a helyen.

A kávézó nemcsak olvasgatásra és teázgatásra jó, ugyanis a hatalmas térben olyan munkaterületeket hoztak létre, melyek alkalmasak például egy cosplay (jelmez) megvarrásához is, vagy más kreatív munkákhoz. Ez különösen jó azoknak a japánoknak, akiknek otthon nincs helyük mindehhez. Még próbababák is elérhetők, hogy mindent pontosan megtervezhessenek a lányok.

dsc_0672 dsc_0678

Az Ataraxia Cafe a női otakuk fellegvára, és a személyzete is természetesen nőkből áll. A környezet a vezetők szerint abszolút mentes az agresszivitástól, ami bizony olykor felüti a fejét más, otakuk által kedvelt helyeken.

dsc_0675

Miután Japánban már elérhető a csak nők számára kialakított vasúti kocsi, nem meglepő, hogy a kávézó is nagy érdeklődésnek örvend. Már csak az a kérdés, meddig mennek el? Vajon lesz női iroda, női közért, női sportpálya és női közterület is? Talán csak idő kérdése, aztán pedig minden más a férfiaké lesz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez