Berágott az oroszokra a divatdiktátor: nem mindegy, milyen cipőben mész múzeumba!

Tömegeket vadít meg piros talpú magassarkúival Christian Louboutin. A státuszszimbólumnak számító, több százezer forintos cipőért sok mindenre hajlandóak a nők. Többek között ezt figurázta ki legújabb klipjében a Leningrad.

A Magyarországon is rendszeresen fellépő szentpétervári együttes január 13-án töltötte fel a Youtube-ra legújabb, Ekszponat (kiállítási tárgy) című klipjét. Valamit nagyon eltaláltak, mert azóta már több mint 23 millióan látták.

A dal és a klip azt mutatja be, hogyan készülődik randevújára a hősnő: hosszan szépítkezik, miközben önmagának és másoknak is sérüléseket okoz. A refrén valahogy így szól: „Van Gogh-kiállításra vitt Szerjóga, ahol én vagyok a fő kiállítási tárgy.”

A szövegben és a klipben is fontos szerepet kap egy pár cipő, az a bizonyos Christian Louboutin tervezte, piros talpú magassarkú.

A dal nemcsak a zenehallgatókra, de a moszkvai Van Gogh-kiállítás szervezőire is nagy hatást tett. Már éppen be akarták zárni az októberben nyílt tárlatot, amikor január közepétől majdnem megkétszereződött a látogatók száma.

Bár bizonyítékuk nincs, feltehetően a Leningrad klipjének köszönhető a váratlan érdeklődés. Úgy döntöttek, kihasználják ezt, és február 13-14-re akciót hirdettek: magassarkúban érkező lányok és Szerjózsák ingyen nézhetik meg a kiállítást.

Reklamált azonban ez ellen Christian Louboutin oroszországi képviselője. Tulajdon- és szerzői jogokra hivatkozva kérte, hogy ne használják cipőjét a szervezők. A Dozsgy tévé beszámolója szerint egyikük azzal válaszolt, hogy az akció nem kifejezetten a tervező cipőire, hanem a 10 cm-nél magasabb sarkúakra vonatkozik.

Hogy mennyien tipegnek majd a februári hidegben a Van Gogh-kiállításra, nem tudni. Mindenesetre a szervezők készülnek. Még egy centit is beszereztek, hogy dönteni tudjanak a vitatott esetekben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez