Felhúzta szoknyáját az énekesnő, baj lett belőle

Az énekesnők menők és bármit megtehetnek – gondolják a tinik és a gyermekded felnőttek. Hogy ez mennyire nem igaz, bizonyítja egy üzbegisztáni eset. Persze a közép-ázsiai ország amúgy is sajátosan értelmezi az emberi jogokat.

Üzbegisztánban van egy énekesnő, Tamil a neve. A hétvégén két videó került fel róla a netre. Az egyikben meztelenül sétál a parkban. A másikban a „mit csináltál az éneklés előtt?” kérdésre a szoknyáját húzza fel válaszul. Ma érkezett a hír: megfoszthatja énekesnői jogaitól az üzbég előadóművészek szövetsége, az Uzbeknavo.

Tamil a sayyod.com hírportálnak elmagyarázta, hogy a második felvételen valóban ő látható, az elsőhöz viszont semmi köze. A szövetség a Szabad Európa Rádiónak elmondta: tudnak a dologról, a vezetőség tárgyalja, és valószínűleg hamarosan megfosztják jogaitól az énekesnőt. A hírportál közben azt is megtudta, hogy producere, Nazsot Azgamov nem dolgozik többé Tamillal.

Nem ez az első ilyen ügye a mostani botrány hősnőjének. 2003-ban egy orrkarikás fényképe miatt fosztották meg a fellépési lehetőségtől. A szankciót tavaly oldották fel ellene.

A művészi szabadságra erősen fittyet hány az üzbég kormány. Szigorúan szabályozzák az üzbég állampolgárok által készített klipek, dalok és koncertek tartalmát, akárcsak az országban dolgozó művészek viselkedését – emlékeztetett az orosz lenta.ru.

Az ebből fakadó legemlékezetesebb eset 2013 októberében történt Zsaszur Umirov „Aszal Csoj” című klipje miatt. Mivel transzvesztitaként szerepelt benne, törölte a felvételt az üzbég biztonsági szolgálat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez