Lecsukták a nőket, mert fátyol nélkül menekültek a bombák elől

Az eset Muhaszanban történt, Szíriában, ahol az Iszlám Állam az úr. A nők az orosz légicsapások elől próbáltak menekülni.

Helyi források azt állítják, hogy az ISIS egy egész csapat nőt csukott le és ítélt pénzbírságra, mert nem fedték el magukat rendesen, amikor az orosz bombák hullani kezdtek, és ők megpróbáltak elfutni előlük  – írja a 7al.me arab nyelvű hírportál. A nők fejvesztve menekültek a légicsapás elől, de hamar bajban találták magukat: a vallásrendőrség számon kérte rajtuk az Iszlám Állam által bevezetett szigorú öltözködési kódexet.

Mudzsahed al-Sami, a “Dajr ez-Zaurt csendben lemészárolják” médiakampány szervezője arról számolt be, hogy az orosz gépek a Buszad negyedet vették célba, ahol a sok külföldi fegyveres mellett szíriai civilek is élnek. Dajr ez-Zaur város Damaszkusztól 450 kilométerre észak-keletre, a róla elnevezett kormányzóságban történt az eset.

A nők a hírek szerint az Eufrátesz melletti mezők felé vették az irányt, hogy elkerüljék a bombákat. Amikor véget értek a légicsapások, akkor kapta el és zárta be őket az ISIS vallásrendőrsége. A férjeikre és az édesapáikra pedig egy gramm arany értékének megfelelő pénzbírságot szabott ki.

Az Iszlám Állam vallásrendőrsége azt írja elő a nőknek, hogy ne csak a hajukat és a testüket, de az arcukat is fátyolozzák el, vagyis hordjanak nikábot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez