“Állati erőszak”: a nyakát is eltörték a Kairónál árokba dobott olasz diáknak

Az első boncolás után az egyiptomi rendőrség még arról beszélt, hogy közlekedési baleset áldozata lehetett a 28 éves Giulio Regeni. Igaz, a nyomozást vezető ügyész már akkor kízások nyomairól tett említést. Neki lett igaza.

Elvégezték a második halottszemlét is a Kairó mellett, egy árokban csaknem egy hete holtan talált olasz PhD-hallgatón, Giulio Regenin. Az eredményeket Olaszország belügyminisztere, Angelino Alfano ismertette vasárnap. Azt mondta, a fiatal férfi “embertelen, állati erőszak” áldozata lett.

Az ANSA olasz hírügynökség úgy tudja, méghozzá “olasz halottkémekhez közeli” forrásokból, hogy a diáknak több csontja is eltört, és a jelek szerint támadói úgy hagyták magára, hogy képtelen volt lélegezni, mert hátracsavarták a fejét és eltörték egy nyakcsigolyáját is. A teljes eredményre még néhány napig várni kell, de a kairói ügyész, Ahmed Nagi korábban szintén “lassú halálról” beszélt, égő cigaretta okozta sebekről, zúzódásokról és vágásokról, például a fülnél.

Az olasz és az egyiptomi rendőrség együtt nyomoz a titokzatos eltűnés és haláleset ügyében, ami éppen a Mubarak elleni felkelés 5. évfordulóján, január 25-én történt. Több egyiptomi aktivista az egyiptomi biztonsági erőkre mutogat, a kairói kormány azonban ezt visszautasítja.

Regeni még szeptemberben érkezett Kairóba, hogy az egyiptomi gazdaságot és a szakszervezeteket tanulmányozza a helyszínen Cambridge-i doktori disszertációjához.

Szombaton egyiptomiak és külföldiek gyűltek össze a Nílus partján fekvő olasz nagykövetség előtt, és virágokat helyeztek el a diák emlékére. Abdel Fattah El Sziszi elnök is kifejezte részvétét telefonon az olasz kormányfőnek, Matteo Renzinek, és arról biztosította, hogy a nyomozást a lehető legnagyobb odafigyeléssel végzik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez