Hurrikán csapott le a világ egyik legnagyobb luxushajójára

Felfüggesztette Karib-tengeri útját egy luxushajó, miután a 250 kilométer/órás széllökések és a 10 méteres hullámok halálra rémítették a kabinjaikba parancsolt utasokat. Az óriási hullámok egészen a mentőcsónakokig felcsaptak, és volt olyan pillanat, mikor a hajó 45 fokos szögben bedőlt az oldalára is – írták az ijedt, “szobáikba zárt” utasok.

Rövid, ijesztő nyaralásban volt részük a “Tengerek himnusza” nevű hajó utasainak, miután egy hétfő délutáni tengeri hurrikán alaposan megrongálta a világ második legnagyobb luxushajóját. Az utasokat az óriási vihar alatt beküldték a szobájukba, ahonnan elvileg 24 óráig nem jöhettek volna ki. Ennek ellenére többen is megsérültek a vihar alatt. A hajó a második legnagyobb tengerjáró, általában Karib-tengeri körutaknál használják. A vihar alatt is 4500 utas és 1600 fős személyzet utazott a luxushajón.  A hajótársaság közleménye szerint csakis az utasok biztonságáért forították vissza a hajót. Szerintük az utasok nem voltak “valódi veszélyben”, mivel a Tengerek himnusza nevű hajót úgy tervezték meg, hogy sokkal extrémebb helyzetekben is megállja a helyét.

A pusztítás azonban jól látszik az utasok által készített képeken és videókon. Sokan az összetört bútorokról, leomlott plafonokról és szilánkokra tört üvegekről készítettek fényképet, mások a rémisztő hullámokat videózták le.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez