Megadhatják a kilövési engedélyt India nemzeti madarára

A páva kárt okoz a földműveseknek, az indiai Goa állam kormánya ezt nem hagyná annyiban.

Kártékonynak nyilváníthatja a pávákat az indiai Goa állam vezetése, és megadhatják az engedélyt az állatok kilövésére is. A földművelésügyi minisztérium azzal érvel, hogy az állatok „tönkreteszik a terményt”.

Végleges döntés ugyan még nem született, majd csak az erdészeti minisztérium hozhat határozatot, azonban elképzelhetőnek tartják, hogy a pávák számát a jövőben rendszeresen meg kell majd tizedelni, ugyanez vonatkozhat a vaddisznókra és a majmokra is.

A pávák kilövése viszont sok hindu érzékenységét sértheti, hiszen az állat fontos szerepet tölt be vallásukban: hitük szerint például Krisna isten ispávatollat visel koronájában.

Nem ez az első intézkedés, amellyel Goa állam felhívja magára figyelmet: korábban úgy döntöttek, a kókuszpálma nem fa, így hatósági engedély nélkül ki lehet vágni az öreg vagy beteg fákat. A kormány arra hivatkozott, hogy a földművesek munkáját könnyítik meg ezzel, a környezetvédők azonban üzleti érdekeket látnak a háttérben: szerintük az ipari üzemeket és hoteleket építő vállalkozásokat segítheti a határozat.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez