Életfogytiglanra ítéltek gyilkosságért egy négyévest

Világszerte írtak a híroldalak arról, hogy Egyiptomban életfogytiglani börtönre ítéltek egy négyéves kisfiút. Aki állítólag akkor ölt embert, amikor még csak el sem fújta a második gyertyát a szülinapi tortáján.

A hírek szerint Ahmed Mansour Karnit távollétében ítélték életfogytig tartó elzárásra négy rendbeli gyilkosságért, vandalizmusért és közintézmények megfenyegetéséért. Mindezt állítólag két évvel ezelőtt követte el – vagyis akkor, amikor még kétéves sem volt.  Egy 115 ember nevét tartalmazó vádlotti listán volt rajta az övé is, amelyről mindenkit egyforma ítélettel sújtott a katonai bíróság egy fajúmi zavargás után.

A hírt döbbenten fogadták világszerte. Pedig igaz. Legalábbis az a része, hogy Ahmed Mansour Karni ellen ilyen ítéletet hozott a bíróság. De adminisztrativ hiba történt, magyarázzák az illetékesek, tévedésből kapta kézhez az ítéletet a kisfú családja.

A belügyminisztérium közleménye szerint a gyereket már tavaly tisztázták a vádak alól. A nyomozók ugyanis rájöttek arra, hogy elírták a nevet. Valójában nem Ahmed Mansour Karni a vádlott, hanem Ahmed Korani Alit. Aki történetesen a négyéves nagybátyja. Hogy a két nevet hogyan keverték össze, arról nem szól a hivatal. Mint ahogy arról sem, amit az ügyvéd mond. Hogy ő benyújtotta a kisfiú születési anyakönyvi kivonatát, ám azt a bíró meg sem nézte az ítélethozatal előtt.

A nagybácsit egyébként még nem kapták el. Ha ez megtörténik, akkor újra tárgyalják majd az ügyét, ez az eljárás ugyanis a vádlottak távollétében hozott ítéletekkel.

A kisfiú édesapja még mindig nem heverte ki a dolgot. A Dream tévé adásában még a belügyi közlemény után is zokogott, úgy kérte, hogy ne vegyék el tőle a gyermekét – írja az Egyptian Streets.

A kairói hírportálnak egy kérdése maradt: kijavítják-e vajon az “adminisztratív hibát”? Ha nem, akkor a kisfiú úgy fog felnőni, hogy a bűnügyi kartonjában ott állnak a hamis vádak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez