Idősotthonra támadtak ismeretlenek Jemenben – 17 halott

Ismeretlen fegyveresek támadtak egy idősek otthonára, és megöltek legalább 17 embert a jemeni Áden városában – közölte pénteken a Sky News Arabíja hírtelevízió.

Az Áden al-Gad nevű hírportál szerint a véres leszámolást négy fegyveres hajtotta végre. A támadók úgy tudtak bejutni az épületbe, hogy azt mondták, idős anyjukat látogatják meg. Amikor az intézmény biztonsági őre beengedte őket, válogatás nélkül kezdtek lövöldözni automata fegyvereikből.

Az áldozatok között van a biztonsági őr, négy indiai ápolónő és az otthon 12 lakója is. Egy indiai ápolónő úgy menekült meg, hogy elbújt az otthon hűtőkamrájába – derült ki a tudósításból. Egyelőre nem tudni, melyik szervezet áll a merénylet mögött.

Jemenben 2014 óta polgárháborús állapotok uralkodnak az Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette kormány és a síita húszi lázadók szembenállása miatt, amit igyekeznek kihasználni a különféle szélsőséges csoportok.

A nemzetközi közösség által elismert kormány a fővárosból Ádenbe tette át ideiglenesen székhelyét, Szanaát és az északi országrész jelentős hányadát ugyanis még mindig az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók tartják ellenőrzésük alatt. Bár a hatóságok igyekeznek szavatolni a kikötőváros biztonságát, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet és az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista csoport is egyre több merényletet követ el ott.

Kép: Áden (Flickr.com)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez