Dönt a bíróság – a túl sok pornóba, vagy a túlórába halt bele

Kínában az utóbbi időben egyre több a vállalati perek száma, a Pekingi bíróságokon egyre több az intrika. Sikkasztás és hűtlen kezelés helyett azonban egy 54 éves férfi ügye számít központi témának.

A legfőbb kérdés most az: vajon a férfi az irodájában minden nap kora reggeltől késő estig keményen dolgozott, hogy főnöke büszke legyen rá, vagy az egyedül töltött időt internetezéssel és pornónézéssel töltötte?

Mint az esetek többségében, itt is minden attól függ, kire hallgatunk: a vádra vagy a védelemre? Az alperes ebben az ügyben egy pekingi technológiai cég, a Yinuo Jia. A vád az 54 éves nemrég elhunyt férfi, Zhang családjából áll. Mindkét fél egyetért a következőkben:

2015. május elsején, a munka ünnepén Zhang súlyos agyvérzést szenvedett, miközben az íróasztalánál ült a cég épületében. A biztonsági szolgálat talált rá, majd kórházba szállították. Zhang azonban ott két nappal később elhunyt.

A család pert indított a cég ellen, mert szerintük az agyvérzés oka a rengeteg túlóra volt, amire a vezetőség kényszerítette a férfit. Ezt persze vitatja a cég, és azt mondják, Zhang pontosan annyit dolgozott, mint bárki más, 8 órát, sőt egy óra ebédidő is volt. Azt is kiemelték, hogy furcsa, hogy a férfi a munka ünnepén dolgozott. A cég biztonsági kamerái szerint ő volt az egyetlen a biztonsági őrökön kívül, aki bement dolgozni aznap.

És most jön a lényeg: a biztonsági kamerák rögzítették, hogy Zhang pornográf honlapokat böngészett a munkahelyén 10 perccel azelőtt, hogy agyvérzést kapott. A cég szerint annak ellenére, hogy a férfi nem dolgozott, mert annyira lefoglalta a meztelen testek nézegetése, kifizették a kórházi számláinak nagy részét.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi kártérítést kaphat a család. Nem létezik arra precedens, hogy valaki a munkahelyén pornóba halljon bele.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez