Terroristákat lőttek agyon egy rajtaütésben szaúdi rendőrök

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet hat feltételezett tagjával végeztek pénteken a szaúdi hatóságok – közölte szombaton a szaúdi média.

A hatóságok egy rendőrtiszt megölése miatt körözték a szélsőségeseket, és tűzpárbajban végeztek velük az ország északi részén. A lelőtt terroristák mind szaúdiak voltak, és az Arab News című helyi lap szerint az IÁ soraiban harcoltak.

Egy másik lap, az Asark al-Avszat arról adott hírt, hogy a terroristák, a rendőr február végi megölését követően videófelvételt készítettek a bűntény helyszínén, amelyen hűséget fogadnak az IÁ-nak.

A rijádi belügyminisztérium közleménye nem erősítette meg, hogy a lelőtt férfiak az IÁ-hoz tartoztak volna, ugyanakkor azt közli, hogy a szaúdi hatóságok minden olyan személy tervét meg fogják hiúsítani, akik “egy romlott és deviáns szervezet” utasításait hajtják végre.

A kommünikéből az is kiderül, hogy azt követően alakult ki tűzpárbaj, hogy a hat szaúdi gyanúsított a felszólítás ellenére sem volt hajlandó megadni magát.

A szíriai tűzszünetnek köszönhetően nyolcvan-kilencven százalékkal mérséklődött az erőszak a polgárháború sújtotta országban – állapította meg szombaton John Kerry amerikai külügyminiszter miután találkozott szaúdi kollégájával.

Az amerikai diplomácia vezetője tudatta: az amerikai és az orosz megfigyelők még ma összeülnek Ammánban, hogy megvitassák azokat az incidenseket, melyek során a damaszkuszi rezsim szerint megsértették a tűzszüneti megállapodást.

John Kerry azt is elmondta: hétfőn folytatódniuk kell a béketárgyalásoknak Genfben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez