Hét kapszulahotel, nem csak Japánból

Nem csak a japánok szeretnek kényelmesen, egyszemélyes terekben aludni. Bár a kapszulahoteleket a japán kultúrához kötjük, nem csak ott fordulnak elő.

A japán kapszulahoteleket elsősorban azok számára alakították ki, akiknek nagyon gyorsan van szükségük pihenésre, vagy olyan kevés idejük van, hogy haza sem tudnak menni aludni. Mivel a helytakarékosság nagyon fontos Japánban, hisz nagyon kicsi a lakható terület az országban, apró, egyszemélyes alvótereket hoztak létre. Hatalmas épületek emelkednek Tokióban, melyeknek az alkotóelemei ilyen egyszemélyes „kapszulák”. Olyan, mintha bebújnánk egy fiókba, és szó szerint eltehetjük magunkat holnapra.

Az ilyen szállodák sokak érdeklődését felkeltik, és mások is úgy gondolták a világon, hogy ők is belefognak a kapszulahotel-bizniszbe. De hogy melyek a legszebb, legérdekesebb ilyen szállodák, azt tekintsék meg alább!

First Cabin [Tokió, Kiotó, Oszaka, Fukuoka – Japán]

first-1 first-3

Ez a hotel akár a luxus-kapszulahotel elnevezést is megkaphatta volna. A tervezésnél igyekeztek a repülőgépek első osztályának hangulatát idézni. A „szobák” elnevezése is ezt sugallja. A „business class kabinban” kisebbek az ágyak, az „első osztályú utastérben” pedig kicsit nagyobb az ágy és még egy kis asztal is elfér. Érdekesség, hogy ezek a kis szobák sem olcsók, mégis a hagyományos hotelek helyett sokan szívesen mennek egy ilyen egyszemélyes hotelbe, a kulturális élmény miatt.

Anshin Oyado [Tokió – Japán]

anshin-1 anshin-2 anshin-3

Az ilyen nevű szálloda három kerületben is megtalálható a japán fővárosban, és elegánsan ötvözi a szállodai szobák kényelmét, szórakoztató kapszula formában. Extra a hotelben a meleg tavaszi hőmérséklet, és a szauna. Természetesen minden kapszulahotelben megtalálható a tévé, amellyel különböző relaxációs szolgáltatások is elérhetők, például lágy zene stb.

CityHub [Amszterdam, Hollandia]

Ahogy már említettük, Japánon kívül is népszerű lett a kis terek koncepciója, melyben kiemelik a privát szférát. Nyilván leginkább azoknak jó ez, akik szeretik a kis zugokat – akik klausztrofóbiásak, valószínűleg nem fogják jól érezni magukat. A CityHub egyik érdekessége, hogy a szálloda egy karperecet ad, ami gyakorlatilag a kulcs, ezzel nyílik a kabinunk. Ráadásul a karkötő hozzáférést ad az internethez, nem csak a szállodában, de az egész városban.

The POD [Szingapúr]

pod-1 pod-2 pod-3

Ez a szép hotel a nyüzsgő Szingapúrban épült, hagyományos japán stílusban. Egyes helyek egyébként akkorák, hogy akár még ketten is elférnek bennük. A szolgáltatások közé tartozik az ingyenes mosás és szárítás, vegytisztítás, és a reggeli.

Wink Hostel [Szingapúr]

wink-1 wink-2

Egy másik hotel szintén Szingapúrban. Itt is úgy alakították ki a kapszulákat, hogy akár ketten is aludhatnak bennük. A képeken is látszik, hogy a hotel igen egyszerű, a sietős utazóknak készült. Azt mondják, a kényelmes háttámla elég csábító, de az biztos, hogy itt nem a hosszú távú pihenés a cél.

Time Capsule [George Town, Malajzia]

time-1 time-2 time-3

Ennek a szállodának a hangulata és lehetőségei elég futurisztikusak, olyan mintha egy űrhajón utaznánk, vagy egy időgépben ülnénk. Ahogy a neve is mutatja, egyfajta időutazásban vehetünk részt. Itt minden megtalálható, ami technikailag elérhető korunkban, egy gombnyomásra. A kényelem minden szintje jelen van, kis helyen.

Free Spirt Spheres [Vancouver-sziget / Kanada]

sphere-1 sphere-2 sphere-3

A „szabad szellem gömbök” igen különös fajtái a kapszulahoteleknek. Lakható gömbök a fák tetején, melyek nemcsak pihenést és kikapcsolódást kínálnak, de egyedi élményt és természetközeliséget is. Akár egy film díszlete is lehetne. Ráadásul a gömböknek három fajtájuk is van, mindegyik egy kicsit más. A közelben található fürdőszoba és konyha is.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez