Azonosították a repülőtéri öngyilkos robbantókat

Egy testvérpár robbantotta fel magát és ölt meg 13 embert, illetve sebesített meg 90 másikat kedden reggel a brüsszeli Zaventem reptéren – közölte a belga RTBF közszolgálati televízió.

Ibrahim és Khalid El-Bakraoui. Így hívták azt a két férfit, akik kedden reggel besétáltak a Zaventem repülőtérre, és felrobbantották magukat. Testvérek voltak, és már szerepeltek a belga bűnügyi nyilvántartásban. A párizsi merényletek kapcsán keresték őket. Khalid El-Bakraoui álnéven bérelt lakást Brüsszel Forest negyedében, ahol egy héttel korábban egy rajtaütésben a Salah Abdeslamot üldöző rendőrök lelőttek egy algériai származású fegyverest.

A tegnapi képeken három gyanúsítottat lehetett látni: a harmadikat nagy erőkkel keresik a rendőrök – közölte a szövetségi ügyész. Arról a férfiról van szó, aki világos színű dzsekiben és kalapban tolja a fotón a poggyászkocsit. Mindn valószínűség szerint Najim Laachraouiról van szó –  az ő DNS-e is ott volt azokban a házakban, amelyeket rejtekhelyként használtak a párizsi merénylők – mondták ügyészek.

Szeptemberben ő is járt Magyarországon a novemberi támadások fő gyanúsítottjával, Salah Abdeslammal.

 

A terrortámadás elkövetőjeként az ISIS jelentkezett. Belgiumban háromnapos gyász kezdődött. Charles Michel kormányfő azt mondta: ez volt a legvéresebb támadás, amit valaha is láttak Belgiumban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez