Kocsival a kifutópályán – azt hitték, ő az elnök

Az ankarai Esenboga reptér kifutópályáján találta magát egy férfi Törökországban. Az őr azt hitte, ő Erdogan elnök, és szalutálva beengedte.

De gyönyörű autópálya, gondoltam, de akkor rájöttem, hogy nem is az – meséli a kalandról a 63 éves férfi. Aki, miután földet ért a török fővárosban, bérelt egy fekete Mercedest, és elindult Ankara központjába. Legalábbis azt hitte.

De jól benézte az utat. Rossz helyen kanyarodott, és ahhoz a kapuhoz ért, amelyet Erdogan elnöknek tartanak fenn – írja a Hürriyet Daily. A bejáratot őrző rendőr totálisan zavarba jött, kitárta a kaput, és beengedte. Később azt mondta, azt hitte, hogy az elnöki kocsi állt előtte. Azóta felfüggesztették a munkájából.

A gyanútlan férfi szépen behajtott a kifutóra, a megdöbbent légiirányítók pedig leállították a le- és felszállásokat. Ekkor tudatosult az autósban, hogy nem egy szuper minőségű sztrádán van, hanem valahol másutt. Gyorsan bekapcsolta hát a vészvillogót.

Az eltévedt autóst őrizetbe vették, aztán elengedték. A cukorbetegségével magyarázta a figyelmetlenségét. A rendőr csak azután állhat újra munkába, ha teljesen kivizsgálták az esetet. Az elnök kapuját azonban aligha őrizheti ezután.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez