Elkobozhatják a kocsidat, ha szelfizel vagy rúzsozol

De nemcsak ezért. Akkor is, ha eszel, iszol, a ruhádat igazgatod, vagy éppen dohányzol vezetés közben.

Dubajban lesznek ilyen szigorúak a hatóságok, ha frissítik a veszélyes vezetésről szóló törvényt. Márpedig frissítik, efelől semmi kétséget nem hagyott a rendőrség helyettes főparancsnoka.

Összesen 10 olyan tevékenység kerül a büntetendő cselekedetek listájára, ami eddig nem volt rajta. Köztük a már említett evésen, iváson, dohányzáson, szelfizésen kívül a fejkendő igazgatása menet közben, bármilyen sminkelési tevékenység vagy a tévénézés, miközben vezetünk.

Ha valakit ezek bármelyikén is rajtakapnak (márpedig jó eséllyel rajtakapnak, hisz az okos radarok mindenütt ott vannak kíváncsi kameráikkal), akkor ugrik büntetés formájában 1000 dirham (úgy 75 ezer forint), viszont érkezik 12 fekete pont. Ráadásul a kocsit is elkobozzák egy hónapra.

Al Zafin vezérőrnagy szerint a fésülködés vagy a rúzsozás veszélyesebb még a mobilozásnál is. Ami egyébként még a piros lámpánál várakozva is tilos, viszont csak ötödébe kerül annak, mintha a visszapillantó tükörben készítenénk el a sminkünket. Ami (csaknem) mindannyiunkkal előfordult már a reggeli rohanásban, ugye, hölgyeim?

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez