Saját zsebéből állíttatja helyre Krisztus sírját a jordán király

Saját pénzén hozatja helyre a Szent Sírt Jeruzsálemben a jordán uralkodó.

Abdullah király már ki is adta az erről szóló rendeletet. Az ammáni udvar közleménye szerint tájékoztatta erről Jeruzsálem, Palesztína és Jordánia görög-katolikus pátriárkáját, III. Kyrios Kyrios Theophilost. A pátriárka, akinek székhelye a Szent Sír-templom, megköszönte a nagylelkű felajánlást, és arról beszélt, hogy a jordán király nemcsak szavakkal, de tettekkel is kiáll amellett, hogy muszlimok és keresztények békében élhessenek egymás mellett az egész világon, és különösen a Szentföldön. És hogy a jordán uralkodó család egyedülálló történelmi szerepet tölt be a jeruzsálemi iszlám és keresztény szent helyek megóvásában.

Theophilos pátriárka márciusban írt alá megállapodást az athéni műszaki egyetemmel (NTUA) arról, hogy helyreállítják Jézus sírját, a jeruzsálemi örmény patriárka hivatalával és a Szentföldön szolgáló ferences misszionáriusokkal közösen. Azóta már tanulmány is készült arról, hogy ezt miképpen lehetne megoldani. A terveket eljuttatták több keresztény vallási vezetőnek és néhány kormánynak is, köztük az ammáninak.

A Szent Sír-templom Jézus Krisztus keresztrefeszítésének és feltámadásának bibliai helyszínén, a Golgotán épült, és a kereszténység egyik legfontosabb szentélye.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez