Eltávolították a világ legnagyobb daganatát

Orvosok Kínában eltávolítottak a „világ egyik legnagyobb daganatát” egy férfi gyomrából. A tumor 31 kilóra növekedett, kiszorította a belső szerveket, és a beteg életét fenyegette.

Közép-Kínában egy férfinak 31 kilogrammos daganata volt, ami az egyik legnagyobb a világon. Nemrég távolították el sebészek Hubei tartományban.

A 45 éves férfi 3 évvel ezelőtt kezdett panaszkodni, hogy gyakran fáj a gyomra. Később kiderült, hogy daganata van. Az orvosok akkor azt mondták, hogy meg kellene műteni, de a család lemondott erről, mondván nincs pénzük a műtétre és a kezelésekre.

Olcsó gyógyszereket vettek, azzal próbálták kezelni, de a daganat tovább növekedett. Amikor már 135 centis volt ismét orvoshoz mentek, mert akkor már nagyobb volt a férfi hasa, mint egy terhes nőé. A tumor közben elkezdte kiszorítani a belső szerveket, többek között a tüdőt.

fsefsegertg

A műtét végül jól sikerült, a beteg szinte teljesen felépült, és már be tudja kötni a cipőfűzőjét is. Az orvosok azonban arra figyelmeztetik, hogy a daganat bár jóindulatú volt, bármikor visszanőhet, így gyakran vizsgálatra kell járnia.

Így legyen hát minden nagyon durván hangzó történetnek hasonlóan boldog vége. Szép vasárnapot!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez