Tilos a piercing és a farmer (is) Észak-Koreában

Elvtársak! A nemzetközi helyzet egyre fokozódik! Fel kell tartóztatnunk az antiszocialista hangulat terjedését társadalmunkban! Ezért mostantól nemet mondunk az aljas imperialista csökevényeknek: vesszen a piercing és a farmer!

Ha nem is pontosan a fenti szavakkal, de szigorúan szabályozza egy új rendelet az öltözködést Észak-Koreában. Legalábbis erről számolt be az egyik helyi újságíróra hivatkozva a brit Telegraph.

Eszerint a világ egyik legelzártabb diktatúrájában korlátozzák a nyugati kultúra részének tekintett piercinget és farmert. A szoknya hossza sem mindegy, de még a hajviselet sem. Férfiaknak a teljhatalmú vezető, Kim Dzsong Un, a nőknek pedig felesége, Ri Szul Dzso frizuráját ajánlja a vezetés.

Az antiszocialista hangulat terjedését megakadályozandó különösen a kínai határhoz közeli területeken lesznek aktívak az inspektorok. Divatőröket a fiatalok közül is toboroznak, hogy ellenőrizhessék, vajon nem szegi-e meg valaki a rendeletet.

A helyiekkel együttműködő japán Ishimaru Jiro újságíró szerint az Észak-Koreai Munkáspárt májusra tervezett 7. kongresszusa miatt vezették be a korlátozást. Annak végéig biztosan nem is oldják fel.

Kép: Buszmegálló Phenjanban (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez