Nem sikerült túl jól a Boko Haram támadása

A terroristák ugyanis nem számoltak azzal, hogy vadászgépek is lőnek vissza rájuk, így megfutamodásra kényszerültek.

Kicsit túlértékelték saját képességeiket a Boko Haram harcosai, amikor támadásba lendületek Damasak közelében, nem messze a Nigeri határtól. A nigériai hadsereg egyik egységére akartak lecsapni, akik éppen a katonai bázisra igyekeztek. A 113-as zászlóalj harcosai azonban visszalőttek és légi segítséget kértek. Rögtön meg is jelent egy vadászgép az égbolton, visszavonulásra kényszerítve a támadókat.

A nigériai hadvezetés jelezte, hogy két tiszt és 22 katona megsebesült a harcokban, halálos áldozatokról viszont nem adtak hírt. A Boko Haram veszteségeiről semmit sem tudni. A nigériai hadsereg azonban hősies küzdelemnek értékelte a történteket.

Az információ hiánya annak is betudható, hogy a térség gyakorlatilag el van vágva a külvilágtól. A Boko Haram ugyanis az eltelt hét évben gyakorlatilag tönkretette a helyi telekommunikációs hálózatokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)
  1. […] Az információ hiánya annak is betudható, hogy a térség gyakorlatilag el van vágva a külvilágtól. A Boko Haram ugyanis az eltelt hét évben gyakorlatilag tönkretette a helyi telekommunikációs hálózatokat. Forrás: globoport.hu […]

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez