8 ezer kínai levesezik Dél-Koreában

Dél-Korea nagyon népszerű a kínaiak körében, imádnak ott vásárolni. Most 8 ezer kínai azért megy az országba, hogy megkóstolja a hagyományos koreai ginzeng csirkelevest – jelentette be Szöul város önkormányzata.

A 8 ezer fős csoport mindegyike egyetlen kínai egészségügyi cég, a Zhongmai alkalmazottja. Május 5-én, illetve május 10-én két csoportban lepik el Dél-Koreát, hogy samgyetangot (koreai ginzeng csirkeleves) vacsorázzanak.

Az önkormányzat 400 asztallal, sörrel, kimcshivel, ginzengből készült italokkal és egyéb szolgáltatásokkal várja az utazókat, akik 5 napot töltenek majd náluk.

„A város önkormányzata úgy véli, hogy a cég alkalmazottainak tömeges utazása segít erősíteni az érdeklődést a koreai ételek iránt Kínában” – mondta Kim Eui-seong tisztviselő, aki a rendezvény főszervezője.

A turisták koncerten is részt vesznek majd, ahol megcsodálhatják a Kínában is igen népszerű, a Nap leszármazottai című sorozat zenéjének művészeit a Han folyó partján. A Zhongmai alkalmazottak 34 repülőgéppel érkeznek, 16 szállodában szállnak meg és 100 autóbusz áll rendelkezésükre, hogy megnézzék a főváros turisztikai látványosságait.

Érdekesség, hogy a Zhongmai cég alkalmazottai már korábban is kaptak kedvezményeket Szöultól, például egyszerű vízumot, hogy rávegyék a kínaiakat, hogy tömegesen érkezzenek Koreába. A koreai gazdaság óriási mozgatórugója Kína, hiszen a kínaiak rengeteg pénzt költenek többek között kozmetikumokra, háztartási gépekre, ékszerekre, élelmiszerre.

Az utóbbi években több kínai cég is küldött több ezer alkalmazottat ilyen „ösztönző” utakra. Márciusban az Aolan International 6 ezer, később pedig sanghaji székhelyű pénzügyi cég 4200 emberét küldte szabadságra Koreába.

A kínai turisták száma Dél-Koreában 17 százalékkel nőtt januárban és februárban. Több millióan érkeznek, főleg a dél-koreai tévésorozatok és a K-pop miatt. A koraiak nem titkolt célja, hogy most a samgyetangot exportálják Kínába.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez