Itt forgatták a nagy sikerű Baywatch sorozatot

Rémlik még a Baywatch, a feszes, piros ruhában futó hölgyekkel és az izmos férfiakkal? Nos, a sorozat tovább folytatódik, méghozzá olyan sztárok társaságában, mint például Zac Efron. A téma aktualitása, hogy ezúttal a korábbi epizódok forgatási helyszínére is beleshetünk kicsit, hiszen az Inforádió Világszám műsorvezetője, dr. Kiss Róbert Richard ezúttal Los Angelesbe kalauzolta el a hallgatókat.

Los Angeles híres exkluzív partijairól, és ezt a műsorvezetőnek is volt alkalma megtapasztalni, méghozzá a város egyik partszakaszán, Santa Monicában, amely népszerű gyönyörű kikötőjéről és a Baywatch televíziós sorozatról, hiszen a korábbi szériában a közelben forgatták a jeleneteket, méghozzá Long Beach-en. A parti fő témája magába foglalta a Los Angeles-i turizmus sajátosságait. A rövid és velős beszédek mellett azonban – mint úgy általában Los Angelesben – itt sem volt hiány az attrakciókban és a látványosságokban, a szinkronúszók és a tűznyelők társaságában. A legtöbben még is Hollywood miatt látogatnak el a nagyvárosba.

Downtown Los Angeles belvárosa, hatalmas felhőkarcolókkal és rengeteg útszakasszal, ahol csúcsidőszakban gyakran a dugókban araszolnak végig az autók. Az újságíró elmondása szerint a környék nem kifejezetten a felemelő hangulatáról és a biztonságról ismert. Még a helyiek is jelezték neki, hogy vigyázzon a kétes alakokkal.

Ezzel szemben Hollywood és Beverly Hills már sokkal biztatóbb hangulatot kelt. A turistaközpontok kedvelt célpontjai közé tartoznak még a tengerparti részek. A már említett Santa Monica, de Santa Barbara, Long Beach, valamint Malibu sem kivétel ez alól.

i2

A Sunset Boulevard az egyik leghíresebb utca. Ezzel párhuzamos a Santa Monica Boulevard, valamint a Hollywood Boulevard. Utóbbi ismert a Kínai Színházról, ami előtt megtekinthetjük a hírességek csillagait és kézlenyomatait. Híres szállodák és vendéglők találhatók itt. Néhány vendéglőben még azoknak a hírességeknek a fotóit is kirakják, akik már ott jártak. Turistacsalogatóként állítólag egész jól működik ez az ötlet.

Los Angelesben múzeumok is találhatók. Korábban még olyan tárlatot is nyitottak, ahol a világ múmiáit lehetett megtekinteni. Erre a kiállításra még Magyarországról is vittek három múmiát, melyeket még Vácott tártak fel a kutatók. A világ első múmiájának vélt holttestet is kiállították ekkor a múzeumban. Indián múzeumba is be lehet térni, ahol az őslakos amerikaiak művészeti alkotásait lehet megtekinteni.

A legtöbb turista mégsem a múzeumok miatt utazik a városba. A legnépszerűbb helyek közé tartozik Disneyland, ahová a vidámparkon belül már szállodákat is építettek azoknak, akik több napra érkeznek.

i3

A világ legnagyobb, 170 hektáros filmstúdiója, a Universal Stúdió szintén kedvelt turistaközpont. Érdekesség, hogy korábban baromfitenyésztőként üzemelt a hely, majd annak helyére épült a filmstúdió. Ma már turisták is betérhetnek ide.

A központi piacon rendkívül színes és hatalmas gyümölcsöket, valamint zöldségeket lehet vásárolni, de a műsorvezető szerint az ízük közel sem olyan, mint a magyar ételeké.

Little Tokyo-t még az 1880-as évek közepén kezdték benépesíteni a japánok. Érdekes bevásárlóközpontjuk is van, valamint egy korábbi buddhista templomban japán-amerikai múzeum is nyílt, ahol az USA-ban élő japán származású amerikai állampolgárok életét mutatják be.

A városban szórakoztató koncerteket is szoktak szervezni, ezeknek egyik kedvelt helye a House of Blues.

Jó, ha tudod:

– A legtöbb amerikai államban a seriffeknek nagyon komoly tekintélyük van. A műsorvezető tapasztalatai szerint nem érdemes velük vitatkozni, még akkor sem, ha a kijelentésük nem logikus.

– A benzinkúthálózat nem túl sűrű Amerikában. Néhol kifejezetten nehézkes a tankolás – főleg Amerika középső, és nyugati részein -, ahogyan a fizetés is, valamint egyes helyeken több mérföldet kell vezetni, mire megfelelő benzinkutat találhatunk.

– Nem érdemes hatalmas sebességre gyorsító autókkal közlekedni Amerikában. A legtöbb helyen 50, vagy 60 km/óra a megengedett sebesség. Ha valakit gyorshajtáson kapnak, komoly büntetést kaphat.

– Ha 21 év alatt valakit alkoholfogyasztáson érnek, akkor nemcsak a gyereknek, de még a szülőknek is különböző javító programokon kell részt venniük, hogy elmondják nekik, ez miért nem jó.

Hallgassa ön is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez