Áttért a kereszténységre Amerika muszlim szépségkirálynője

A Libanonban született Rima Fakih fejére 2010-ben tették rá a Miss USA szépségverseny koronáját. De hat évvel később újból a címlapokra került.

A médiában sokan találgatják, igaz, leginkább a Közel-Keleten, hogy mi okozhatta a fordulatot: miért lett Rima Fakih muszlimból keresztény? A most 30 éves szépség áttéréséről a Christan Today magazin számolt be. És az, amit írt, választ is adhat a kérdésre. A lap szerint Fakih “Krisztusnak ajánlotta az életét”, most, hogy az esküvőjére készül Wassim Salibivel. Aki gazdag zenei producer – és maronita keresztény.

Rima Donald Trumppal pózol 2010-ben, a megkoronázása után.
Rima Donald Trumppal pózol 2010-ben, a megkoronázása után.

A dolog egyébként sem volt nagyon váratlan: igaz, hogy a lányt síita kereszténynek nevelték, kicsi korában mégis egy katolikus iskolába iratták be Bejrút közelében. Később családja a libanoni polgárháború elől New Yorkba költözött. Rima Fakih márciusban már a Bibliából idézett a Twitteren. Esküvője most, a hét végén lesz.

biblia

A jordániai Albawaba portál szerint síita háttere ellenére picit sem meglepő, hogy hitet váltott, hisz soha nem hozta magát összefüggésbe egyetlen vallással sem. A Huffington Post-nak azt mondta, amikor szépségkirálynő lett, hogy a vallás nem határozza meg sem őt, sem a családját.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez