Tinik gyilkoltak Indonéziában

Hét indonéz tizenéves börtönbe került, miután csoportosan megerőszakoltak, majd brutálisan meggyilkoltak egy 14 éves lányt. Az ügy nemzeti vitát robbantott ki a nemi erőszakról.

A banda akkor esett neki a fiatal lánynak, mikor hazafelé ment egy kis nyugati faluban. A lány testét három nappal később az erdőben találták meg, megkötözve, meztelenül. Az ügyben 12 embert tartóztattak le. A héten hét, 16-17 éves támadót talált bűnösnek a bíróság, 10 év börtönt kaptak. A rendőrség tovább vizsgálja a további öt gyanúsított bűnrészességét, ők jelenleg szabadlábon vannak.

A sajnálatos eset április elején történ, de a nyilvánosság csak egy hónappal később figyelt fel az esetre. A közösségi oldalakon futótűzként terjedt a hír, több tízezren írtak alá egy internetes petíciót. Az aktivisták szigorúbb büntetést követelnek azoknak, akik nemi erőszakot követnek el. Jakartában tüntetések is zajlottak.

after-14-year-olds-brutal-gang-rape-indonesian-activists-fight-for-reform-1462380543

Összehasonlításképp: hasonló esetek történnek rendszeresen Indiában is, ahol a tiltakozások közepette a kormány is mindent megtesz, hogy visszaszorítsa a csoportos nemi erőszakot és a leánykereskedelmet.

Az aktivisták most azt követelik az államvezetéstől, hogy segítsék a nők védelmét, kezeljék a nemi erőszakot.

„Ilyen esetek különböző okokból történhetnek, például nevelési probléma, rossz oktatás vagy alkoholizmus miatt” – mondta az aktivisták vezetője. Egy nemi erőszakkal foglalkozó nemzeti bizottság szerint a szexuális erőszak burjánzik Indonéziában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez