A férfiak, akik szexbabákkal élnek

Mióta mi, emberek létrehoztuk a szexbabákat, azóta (mi, emberek) kollektívan rosszul vagyunk tőlük. Az általános elképzelés azon emberekről, akik rendelkeznek szexbabákkal az, hogy magányos perverzek, akik beteges világukban, beteges szexuális segédeszközként használják őket. Hogy lehet az, hogy 50%-uk mégsem szexuális célokra használja a babákat?

A Vice online magazin ausztrál részlege megkérdezett néhány embert, akik szexbabákkal élnek, hogyan is működik a dolog. Egy 18 ezer felhasználót számláló online közösséggel végzett felmérés először is megmutatta: a szexbaba-tulajdonosok pontosan fele nem szexuális célokkal vásárolta meg a babáját. Sőt, hét százalékuk egyszerűen azért, hogy legyen kivel aludnia, 11%-uk pedig bevallotta: jobban kedveli a babákat, mint az igazi embereket.

„A lányok este velem jönnek az ágyba, reggel pedig együtt kelünk” – mondta el a Vice-nak Lemm, aki két szexbabával él együtt. – „Mikor hazaérek, ott vannak mindketten, ülnek és mosolyognak rám. Nincs dráma meg fájdalom, csak elfogadás.”

the-surprisingly-sensitive-world-of-men-who-own-sex-dolls-body-image-1424049025

Lemm elképzelése szerint a gyerekkori traumái vezethettek jelenlegi helyzetéhez: „Én voltam a kövér gyerek a környéken, és sokan szívattak ezzel. Ahelyett, hogy kifelé irányítottam volna a mérgemet, inkább nagyon befelé fordultam. Elkezdtem felépíteni egy képzeletbeli világot, képzeletbeli barátokkal.”

Vagy ott van Mandy, aki egyáltalán nem szexuális lényként tekint babáira, hanem inkább felnőtt lányaiként, a pótcsaládjáként.

the-surprisingly-sensitive-world-of-men-who-own-sex-dolls-body-image-1424049087

„Szeretnék igazi emberi társat magamnak, de túl stresszesnek élem meg a társkeresést. Impotens vagyok, prosztataproblémákkal és pénzügyi hátulütője is lenne annak, ha megházasodnék. Nem túl megnyerő ez a szöveg a nőknél.”

Ezek a babák egyértelműen nem egyszerű maszturbációs eszközök. A felhasználók nagytöbbsége a magány ellen szerzi be őket. Szoktak hozzájuk beszélni is és így nem érzik egyedül magukat.

Puma Uma is hasonló, múltbéli traumák miatt nem tud valódi emberekkel ismerkedni: „Nemrég volt egy idegösszeomlásom és körülbelül egy hónapja van mg nekem Maria. Olyan mint egy köztes megoldás: van valaki, de tudom, hogy igazából nincs.”

A Vice megkérdezett egy pszichológust is a témáról, Dr. Gabriel Rusu pedig elmondta, hogy senkit nem akar lebeszélni arról, ami jót tesz neki.

„Ki vagyok én, hogy megmondjam, mi a helyes? A munkám során azt kell előtérbe helyeznem, hogy mi a fontos a páciens számára” – mondta el. – „Azt figyelem, hogy zavarja-e őket a viselkedésük. A saját morális meggyőződésemet belevinni a dologba nem feltétlenül jó ötlet ebben a szakmában.”

Az egész ügy kétségtelenül nehéz és rengeteg kérdést vet fel. Jelenleg teljesen elképzelhetetlen, hogy általános dolog legyen szexbabákkal romantikus kapcsolatot létesíteni, és ezt a tulajdonosok is tudják. De ahogyan Puma Uma is elmondta, ez még nem jogosít fel senkit, hogy lenézzék őket.

„Az emberek perverznek, furának és szexfüggőnek, vagy akár erőszakosnak tartanak minket. Azonban mindenkinek megvan a maga oka, amiért szexbabája van, és az, hogy valaki nem érti ezt meg, még nem jelenti azt, hogy ítélkezhet felettünk.”

Fotók: Vice Ausztrália

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez