Nyíllal a fejében menekült a kóbor kutya

Állatbarátok mentették meg Kínában azt a kóbor kutyát, akit számszeríjjal lőttek fejbe. A rémült állat most állatorvosnál van.

A kóbor kutyát Peking művészeti negyedében érte a baj: a  fején gyakorlatilag keresztülment egy 70 centi hosszú nyíl. A sérült állatról készült fotó széles körben elterjedt a közösségi oldalakon is.

Hamar bámészkodók tömege vette körül a kutyát, aki nyíllal a fejében rohangált. Egyesek próbáltak rajta segíteni, de az állat megijedt és elszaladt. Közben a fejét dörzsölgette, megpróbált megszabadulni a nyíltól. Később valaki hívta a rendőrséget, így jött ki az állatorvos is, de a kutya elszökött egy keskeny utcán. Két órával később találtak rá, és akkor végre kórházba vitték.

SCMPOST 20MAY16 DOG20

A nyíl a szeme fölött hatolt be a fejébe, a másik oldalon ki is jött a vége. Az orvos szerint jó ötlet volt, hogy állatbarátok mentés közben lefűrészelték a nyíl egyes részeit, így az nem tudott további károkat okozni. A nyilat sikeresen eltávolították, és a kutya talpra is állt a klinikán.

Több mint 10 ezer jüant (kb. 400 ezer forint) ajánlottak fel az állat kezelésére az internetfelhasználók. A hároméves kutyát jól ismerik a környéken, egy bolt tulajdonosa szokta etetni. A férfi azt mondta az újságíróknak, hogy látott egy embert, aki a környéken számszeríjjal játszott. A fegyver használatát egyébként erősen korlátozzák Kínában: bárki, aki engedély nélkül veti be, akár 5 nap elzárást is kaphat. A rendőrség vizsgálja a mostani ügyet.

SCMPOST 20MAY16 DOG20

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez