Az iráni suttogó – egy pap, aki ért az állatok nyelvén

“Egy nemzet nagysága azzal mérhető, ahogyan az állataival bánik.” A Gandhitól származó idézet alapján Irán igazán büszke lehet Komeil Nezafatira.

A 33 éves molla rendszeresen segíti a kóbor kutyákat és macskákat. Instagram oldalán sokan figyelik, ahogy az állatokat istápolja.

Az egész úgy kezdődött, hogy egy éhező kiskutyába botlott az utcán. Korábban nagyon félt a kutyáktól, meg egyébként is: arrafelé sokan tartják tisztátalannak ezeket a négylábúakat. De a kis állatkölyök annyira szenvedett, hogy nem bírt mellette elmenni. Elkezdte etetni, egészségesre hizlalta. Azóta minden szabad idejében állatokat ment. Amikor utazik, sok eledelt visz magával, hogy tudjon adni, ha kell – mesélte az Iran Wire-nek.

Azóta még tovább lépett. Megalapította a Mehr (Jóság) nevű szervezetet, amelynek ugyanez a küldetése: Teherán kóbor állatainak táplálása. Most 100 kutya, 150 macska, 500 madár gondját viseli – az utóbbiak között kacsák, ludak vannak, sőt még egy strucc is.

screenshot-1

Nezafati, mint mondtuk, egyházi ember. A muzulmánokról pedig, mint mondtuk, az a hír járja, hogy tisztátalannak tartják a kutyákat. Ezt a molla is megerősíti, de azt mondja: őt ez nem tántorítja el. “Az iszlám gyakorlatilag előírja a követőinek, hogy jól bánjanak az állatokkal. Sehol sem tanácsolja, hogy bántsuk vagy öljük meg őket.”

Iránban sok a kóbor kutya, az önkormányzatok úgy próbálnak ezen úrrá lenni, hogy irtják őket – gyakran kifejezetten brutális módszerekkel. A fiatal molla abban bízik, hogy egy nap sikerül meggyőznie a hatóság embereit: nem ez az egyetlen járható út. Állatmenhelyekre gyűjt. És addig is arra használja az Instagramot, hogy felhívja a figyelmet az állatok jogaira.

Fotók: Instagram

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez