Horogkeresztes Trump-fanatikusok támadták meg Bernie táborát

Persze mindezt egy videójátékban. Mindenesetre egészen szürreális online háború indult meg a Second Life nevű játékon belül az amerikai politikának köszönhetően.

Ha esetleg nem ismerné a szóban forgó online játékot, akkor itt olvashat róla részletesebben.

A történet most úgy indult, hogy a Second Life-ban a Bernie Sanders-t támogató játékosok egy főhadiszállást építettek ki maguknak, ahol nyugodtan beszélgethetnek és oszthatják meg egymással gondolataikat kedvenc politikusukról. A békésnek indult találkozókat azonban hamar csatatérré változtatták Donald Trump hívei, akik horogkeresztes zászlókkal kezdték el lőni őket.

Igen, horogkeresztes zászlókat lőttek át hozzájuk.

A Trump imádók megvették a Bernie fanok melletti telket (itt meg kell vásárolni virtuális helyeket ahhoz, hogy használhassuk őket), és építettek egy Trump-szobrot, amely  a fejéből lövi ki a már említett zászlókat. Itt már kissé abszurd kezd lenni a történet, akár az is előfordulhat, hogy a “Trump-hívek” nem is azok, csak egyszerű trollok.

Mindenesetre a Bernie találkákat állandó nagybetűs TRUMP floodolás teszi élvezhetetlenné, úgy tűnik, az ellentábor kitartó.

Az egész végtelenül szürreális ügy azonban elég szimbolikus. Mondhatjuk, hogy ez csak egy hülye videójáték, az viszont kétségtelen, hogy az emberek a való életben sem viselkednek sokkal jobban. Főleg ha politikáról van szó.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez