Vírusként terjed az arab országokban az összeesküvés-elmélet az egyiptomi gépről

Tulajdonképpen meg is lepődhetnénk, ha ezúttal nem jutottunk volna el oda, ahova szinte mindig az arab világban. Vagyis hogy Izrael a hibás.

Még tart a kutatás, egy hét után is rejtély, mitől zuhant le azon az éjszakán a Párizsból Kairóba tartó  MS804-es járat. De azért masszívan tartja magát az arab országokban egy teória, ami azon nyugszik, hogy egyszerre két esemény is volt, nagyjából egy helyen. Pontosabban nem olyan nagyon messze egymástól – írja a jordán hírportál, az Al Bawaba.

Kréta környékén, ahol eltűnt a radarról az EgyptAir gépe, hadgyakorlatot tartott az izraeli hadsereg.

Na ugye. Hát nem kilőhette eközben az utasszállító gépet, akár szándékosan, akár véletlenül? – mondják a konteó-hívők.

Akik egymás után posztolják lelkesen a Twitteren meggyőződésüket, méghozzá “megerősített tényként”. Van, aki Sziszi, Hollande és Netanjahu kollaborációjában hisz, mindhármójukat felelősnek tartja a tragédiáért.

Izrael ugyanis nem önállóan gyakorlatozott a Földközi-tengeren azon a csütörtök éjszakán. Nemzetközi manővert tartottak, rajta kívül több európai, amerikai, észak-afrikai ország haditengerészetének részvételével. A hadgyakorlat és a baleset véletlen egybeeséséről több médium, így az arab nyelvű Al Dzsazíra is beszámolt.

Az izraeli kormány a gyanúsítgatásokra nem reagált. De van még több más ötletük is a teóriagyártóknak. A tragédia lehetséges okai között terrorakció, ufójelenség, katasztrofális műszaki hiba vagy meteorbecsapódás szerepel. Valószínűleg tényleg ezek egyike vezetett a gép lezuhanásához. És valószínűleg aligha az ufó.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez