Vasketrecben égetett halálra 19 lányt az Iszlám Állam

A jazidi lányok bűne az volt, hogy nem akartak az Iszlám Állam szexrabszolgáivá válni.

A 19 jazidi kurd lányt több száz embert előtt végezték ki a múlt héten, az Iszlám Államnál megszokott brutális kegyetlenséggel. A szerencsétlen, de bátor lányokat az ARA hírügynökség szerint Moszulban küldték a halálba a terroristák. Vasketrecekbe zárták, majd elevenen felgyújtották őket. A lányoknak azért kellett meghalniuk, mert megtagadták, hogy a terrorszervezet harcosaival ágyba bújjanak.

Az Iszlám Állam 2014 augusztusában foglalta el a főként kurdok lakta észak-iraki régiót. Azóta pedig több ezer kurdot mészárolt le és közel 40 ezren kényszerültek arra, hogy elmeneküljenek a radikális szervezet rémuralma alól. A becslések szerint a terrorszervezet jelenleg több mint 3000 kurd nőt tart fogságban, szexrabszolgaságba kényszerítve őket. A szexrabszolgák döntő többségét még mindig a Szindzsár-hegységben tartják fogva.

 sdsdsdsd8

Az Iszlám Állam szó szerint irtja a kurdokat, különösen a jazidi közösség tagjait. A Human Rights Watch ezért nem véletlenül mondta azt, hogy amit az Iszlám Állam művel a jazidi kisebbséggel, az népírtásnak minősűl. A HRW jelentéséből az is kiderült, hogy a terroristák folyamatosan kínozzák a jazidi férfiakat, aki közül sokan nem élik túl a tortúrát. Az Iszlám Állam egyébként azért üldözi őket, mert a jazidiknek saját vallásuk van, amiért  a terrorszervezet sátánistának, illetve ördögimádóknak tartja őket.

A jazidik egyébként a térség egyik legősibb népcsoportja, többszáz éve élnek ugyanazon a helyen, Ninivében, amely jelenleg Irak 18 kormányzóságának egyike.

 

kép:en.abna24

(Visited 1 times, 1 visits today)
  1. […] A terrorszervezet több ezer nőt tart így szexrabszolgaságban, köztük sok jazidit.  […]

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez