Mobilalkalmazás merénylet esetére a franciaországi foci Eb-n

Ingyenes mobilalkalmazást kínál a francia belügy arra az esetre, ha terrorista merénylet következne be a futball Európa bajnokság idején. A novemberi párizsi merényletek után döntöttek erről, miután akkor kiderült: a rendőrség segélyhívó száma /17/ percek alatt telítődött.

Ha valaki letölti az angol és francia nyelvű appot, akkor ezzel vállalja, hogy elárulja: hol van éppen. Az alkalmazás viszont lehetővé teszi, hogy 15 percen belül megkapja a legfrissebb információkat a terrorakciókról. Kedden este terrorelhárító gyakorlatot tartottak Lyonban, mely a foci Eb egyik helyszíne. Manuel Valls miniszterelnök kormányának több tagjával együtt gyakran felhívja a figyelmet: a franciaországi Eb az Iszlám Állam kiemelt célpontja lehet. Maga az Iszlám Állam is utalt erre éppúgy, mint a CIA.

A francia terrorelhárítás mindent megtesz a foci Eb védelmére, de öngyilkos merénylőkkel szemben nincs száz százalékig hatékony módszer. Ezért mindenkinek, aki a franciaországi futball Eb idején a stadionok környékén járhat, azt javasolják a belügyben: töltse le az ingyenes alkalmazást merénylet esetére. Ezzel nemcsak magán segíthet. A francia terrorelhárítás ugyanis azt reméli, hogy az alkalmazás letöltői információgazdák lesznek és továbbadják azt, amit olvastak. Ilyen módon rövid idő alatt nagy tömeg juthat létfontosságú információkhoz egy esetleges terrorakció idején a francia foci Eb-n, melyet az idei legveszélyesebb rendezvénynek tartanak szerte Európában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez